Login

Hydrotheek

Record nummer 1899911
Titel Recreatief gebruik van water : achtergronddocument bij Natuurbalans 2008
toon extra info.
J. Vreke ... [et al.]
Auteur(s) Vreke, J. ; Wulp, N.Y. van der ; Donders, J.L.M. ; Goossen, C.M. ; Vries, S. de ; Boer, T.A. de ; Henkens, R.J.H.G.
Uitgever Wageningen : Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu
Jaar van uitgave 2008
Pagina's 57 p graf., tab
Pagina's 1 online resource (57 p) graf., tab
Titel van reeks Werkdocument / Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu (123)
Online full text
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) openluchtrecreatie / waterrecreatie / inventarisaties / landschap / water / landschapsbeleving
Rubrieken Openluchtrecreatie
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Voor de rol van water is onderscheid gemaakt tussen zogenaamde kleine wateren en grote wateren. Kleine wateren als beekjes, vennen en sloten zijn een onderdeel van het landschap en hebben als zodanig invloed op de aantrekkelijkheid en de beleving. Grote wateren zijn dominant in het landschap en daardoor bepalend voor de aantrekkelijkheid en de beleving daarvan. Water vergroot de levendigheid van en de variatie in het landschap. Aspecten van water met een positieve invloed op de waardering van landschap, zijn een vloeiend en natuurlijk verloop van oevers, de openheid van het water en de mate waarin het waterlandschap is te voorspellen aan de hand van de rest van het landschap. Tweederde van de Nederlanders vindt water mooier als er geen menselijke sporen zichtbaar zijn. De meeste mensen zien horizonvervuiling als een van de belangrijkste bedreigingen voor het landschap
Betrokken instanties WOT Natuur & Milieu
Alterra WUR
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.