Login

Voor bepaalde dienstverlening is inloggen noodzakelijk: een attendering op tijdschriftartikelen, attendering op onderwerp, voor het aanvragen van een tijdschriftartikel of het lenen van een boek (zie ook Inloggen/registatie).

De Hydrotheek website maakt gebruik van de Login van Bibliotheek Wageningen University & Research.

Log in
log in met uw e-mail adres, of register as a new user


Log in voor Wageningen University & Research medewerkers en studenten
Wageningen University & Research medewerkers en studenten dienen in te loggen bij Wageningen University & Research Digital Library (rechts boven). Na login bij de Digital Library sluit het venster en refresh (F5) de Hydrotheek pagina. Nu bent u met uw Wageningen University & Research account bij de Hydrotheek website ingelogd.

Hydrotheek

Record nummer 1906036
Titel Achtergronddocument case business as usual : kostenschattingen
toon extra info.
T.A. Sprong ; (met bijdrage van Jarl Kind)
Auteur(s) Sprong, T.A. ; Kind, J.
Uitgever [S.l.] : [s.n.]
Jaar van uitgave 2008
Pagina's 46 p
Annotatie(s) Project Aandacht voor Veiligheid  toon alle annotatie(s)
Eindversie 25 juni 2008
Online full text
Trefwoorden (cab) waterbeheer / hoogwaterbeheersing / waterbescherming / klimaatverandering / dijken / veiligheid / kostenanalyse / kosten / zeespiegelschommelingen / waterstand / scenario planning / maatregelen / openbare veiligheid / maas / rijn
Rubrieken Waterbouwkunde
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Ten behoeve van het haalbaarheidsonderzoek voor het project 'Aandacht voor Veiligheid' zijn 2 cases uitgewerkt. Eén er van is de case 'Business as usual', waarbij onder verschillende klimaatscenario’s naar de kosten van dijkverhoging en rivierverruiming is gekeken. Bij de case “Business as Usual” wordt er van uitgegaan dat Nederland de huidige vorm behoudt. Dat wil zeggen dat er geen gebieden worden opgegeven ook niet voor het extreme scenario dat de zeespiegel 5 m stijgt. Ook worden er geen maatregelen getroffen om de kust zeewaarts te verleggen. Bij de berekening van de in een tabel gepresenteerde kosten is er van uitgegaan dat de kosten voor dijkversterking voor de verschillende waterstandscenario’s in één keer zullen worden gemaakt, terwijl dat bij de hogere scenario’s niet waarschijnlijk is. Voor het scenario van 60 cm zeespiegelstijging in combinatie met een maatgevende afvoer van de Rijn van 18.000 m3/s en een Maasafvoer van 4600 worden de jaarlijkse (extra) kosten geschat op ca 300 mln. Euro per jaar. Als de zeespiegel zou stijgen met 150 cm in 2100 dan lopen de extra kosten op tot ca 600 mln. Euro per jaar.
Betrokken instanties
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.