Login

Hydrotheek

Record nummer 1957407
Titel Praktijkonderzoek naar oorzaken schuimvorming in slibgistingstanks
toon extra info.
uitg. STOWA
Auteur(s) STOWA, Amersfoort
Uitgever Amersfoort : STOWA
Jaar van uitgave 2010
Pagina's 64 p ill
Titel van reeks Rapport / STOWA (2010-43)
ISBN 9789057735042
Online full text
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) slibzuivering / fermentatie / gistingstanken / schuimen / preventie / afvalwaterbehandeling
Rubrieken Afvalwaterbehandeling
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Het is van belang dat een slibgisting goed functioneert. Een belangrijk fenomeen dat in de praktijk tot problemen in de slibgisting kan leiden is schuimvorming in een gistingstank. De doelstelling van deze studie is om vanuit een praktisch ingesteld onderzoek een protocol op te stellen voor het voorkomen en bestrijden van schuimvorming in slibgistingstanks. Door uit te gaan van oorzaken van schuimvorming kan worden aangegeven wat de beste methode is voor de bestrijding ervan. Deze methodiek kan liggen in wezenlijke eliminatie van de oorzaken van de schuimvorming, een structurele oplossing, of een vorm van ‘gestructureerde’ symptoombestrijding, zoals verbeterde afvoer van schuim of dosering van antischuimmiddelen. Het effect van maatregelen ter voorkoming van schuimproblemen is echter niet getoetst in de praktijk.
Betrokken instanties Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA)
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.