Login

Hydrotheek

Record nummer 1976508
Titel Nutriëntenhuishouding in de bodem en het oppervlaktewater van de Drentse Aa : bronnen, routes en sturingsmogelijkheden
toon extra info.
J. Roelsma ... [et al.]
Auteur(s) Roelsma, J. ; Grift, B. van der ; Mulder, H.M. ; Tol-Leenders, T.P. van
Uitgever Wageningen : Alterra
Jaar van uitgave 2011
Pagina's 82 p ill
Pagina's 1 online resource (82 p. ) ill
Titel van reeks Alterra-rapport (ISSN 1566-7197 ; 2218)
Titel van reeks Reeks monitoring stroomgebieden (25-I)
Annotatie(s) Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de ministeries van EL&I en I&M. - BO-12.07-009-005
Online full text
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) stroomgebieden / beekdalen / nutriëntenuitspoeling / oppervlaktewaterkwaliteit / bodemchemie / systeemanalyse / drenthe
Rubrieken Bodemchemie / Waterkwaliteit
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Deze rapportage richt zich op het stroomgebied de Drentse Aa. Om zicht te krijgen op de nutriëntenhuishouding in het gebied is er vanaf 2004 aanvullend op het reguliere meetnet van het waterschap in het oppervlaktewater gemeten. Voor de interpretatie van deze meetgegevens en het leggen van relaties om de bronnen en transportroutes van nutriënten in beeld te brengen waren modellen en aanvullende metingen noodzakelijk. In dit syntheserapport wordt de nutriëntenhuishouding in de bodem en het oppervlaktewater van de Drentse Aa beschreven, met als doel het totale systeem te doorgronden (waaronder de bronnen en routes van nutriënten in het systeem) en vanuit die positie de sturingsmogelijkheden om de waterkwaliteit te verbeteren aan te geven.
Betrokken instanties Alterra WUR
Deltares
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.