Login

Hydrotheek

Record nummer 1983985
Titel Verkenning innovatieve dijken in het Waddengebied : een verkenning naar de mogelijkheden voor innovatieve dijken in het Waddengebied
toon extra info.
J.M. van Loon-Steensma ... [et al.]
Auteur(s) Loon-Steensma, J.M. van ; Schelfhout, H.A. ; Eernink, N.M.L. ; Paulissen, M.P.C.P.
Uitgever Wageningen : Alterra
Jaar van uitgave 2012
Pagina's 104 p fig., tab
Pagina's 1 online resource (104 p. ) fig., tab
Titel van reeks Alterra-rapport (ISSN 1566-7197 ; 2294)
Annotatie(s) Uitgevoerd binnen het kader van het Deltaprogramma Deelprogramma Waddengebied en sluit aan bij het thema 'Veiligheid tegen overstromingen' van het Kennis voor Klimaat Programma. - Projectcode: BO-11-015-003 (Gebiedsgericht deltaprogramma)
Online full text
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) dijken / ontwerp / veiligheid / innovaties / noord-nederland / waddenzee / nederlandse waddeneilanden
Rubrieken Waterbouwkunde
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting In dit rapport wordt een overzicht gegeven van innovatieve dijkconcepten. Op basis daarvan is in nauwe samenwerking met vertegenwoordigers van de vier Noordelijke waterschappen nagegaan op welke dijktrajecten langs de Waddenzee innovatieve dijkconcepten mogelijk zijn. Innovatieve dijkconcepten kunnen goedkoper zijn, beter passen in het landschap, nieuwe kansen bieden voor het Waddengebied, beter tegemoet komen aan de internationale status van de Waddenzee als belangrijk natuurgebied en ook robuuster zijn en daarmee beter beschermen tegen de effecten van klimaatverandering. In de verkenning zijn ook de bouwstenen geschetst van een methode voor het bepalen van de meerwaarde van innovatieve dijkconcepten ten opzichte van de huidige dijk. Deze verkenning is verricht in opdracht van het Deltaprogramma Waddengebied en vormt een stap in het verkennen van geschikte waterveiligheidsstrategieën in het Waddengebied die zich naast waterveiligheid richten op doelstellingen voor natuur en ruimtelijke kwaliteit.
Betrokken instanties Alterra WUR
Deltares
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.