Login

Hydrotheek

Record nummer 2003802
Titel Pepinusbeek : brongebied Haeselaarsbroek : monitoringsrapportage 1996-2011
toon extra info.
[samenstelling: Waterschap Roer en Overmaas, afdeling beleid, onderzoek en advies ; met bijdragen van H. van Buggenum ... et al.]
Auteur(s) Buggenum, H. van ; Waterschap Roer en Overmaas, Sittard Afdeling Beleid, Onderzoek en Advies
Uitgever Sittard : Waterschap Roer en Overmaas
Jaar van uitgave 2010
Pagina's 60 p ill
Annotatie(s) Intern rapport nr. 2011-01
Online full text
Trefwoorden (cab) aquatische ecologie / herstelbeheer / waterlopen / midden-limburg
Rubrieken Aquatische ecologie
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Op basis van een ontwikkelingsvisie is door de gemeente Echt-Susteren en het Waterschap Roer en Overmaas in de winter van 1995-1996 een integraal gebiedsherstel-project uitgevoerd. De gemeente heeft zorg gedragen voor het verwijderen van een deel van de bosaanplant, de boomstobben, de aanwezige strooisellaag en de bovengrond. Daarbij zijn ook de aanwezige ontwateringsgreppels gedempt. Het waterschap zorgde voor de ontwikkeling van enkele nieuwe bronloopjes en amfibiepoelen. In de voorliggende rapportage wordt vooral ingegaan op de resultaten, die betrekking hebben op de aquatische levensgemeenschappen. Het rapport gaat nader in op de projectdoelen, de uitgevoerde monitoring, de resultaten met discussie en de belangrijkste conclusies en aanbevelingen.
Betrokken instanties Waterschap Roer en Overmaas
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.