Login

Hydrotheek

Record nummer 2015876
Titel artikel Participatief waterbeheer in Vietnam: "Dutchman's burden" of deel van "Doimoi"?
Auteur(s) Ottow, B. ; Huntjens, P. ; Lasage, R.
Tijdschrifttitel Water governance
Deel(Jaar)Nummer 2(2012)5
Paginering 32 - 37
Online full text
Trefwoorden (cab) waterbeheer / besluitvorming / governance / kennisoverdracht / vietnam
Rubrieken Waterbeheer (algemeen)
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting In dit artikel beschrijven en analyseren wij de ervaringen met participatief waterbeheer in Vietnam en proberen wij de vraag te beantwoorden of en op welke wijze participatief waterbeheer toepasbaar is in de Vietnamese context. Het artikel is gebaseerd op de ervaringen opgedaan in het “VamcoPart” project waarin op participatieve wijze een klimaatadaptatie strategie voor de Lower Vam Co River Basin is opgesteld. Dit door Partners voor Water en de Long An provincie in Vietnam gefinancierde project is uitgevoerd in 2011/2012. Het project richt zich op het strategisch niveau van planvorming en participatie van belangengroepen. Na een korte beschrijving van een aantal uitdagingen bij aanvang van het project, beschrijft sectie 2 een aantal belangrijke kenmerken van het Vietnamese waterbeheer, de Vietnamese cultuur en de verschillen met de Nederlandse. Sectie 3 belicht publieke participatie in het Vietnamese waterbeheer, met name gebaseerd op de Grass Roots Democracy Decree in Vietnam. Sectie 4 beschrijft de aanpak van het project in respons op bovenstaande, gevolgd door een aantal resultaten, conclusies en suggesties voor vergelijkbare projecten in sectie 5.
Betrokken instanties Deltares
Vrije Universiteit Amsterdam, Instituut voor Milieuvraagstukken (IVM)
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.