Login

Hydrotheek

Record nummer 2041248
Titel Erosie van een dijk na bezwijken van de steenzetting door golven : SBW reststerkte; analyse Deltagootproeven
toon extra info.
Mark Klein Breteler ... [et al.]
Auteur(s) Klein Breteler, M.
Uitgever [Delft] : Deltares
Jaar van uitgave 2012
Pagina's [221] p ill
Online full text
Trefwoorden (cab) dijken / erosie / versterking / kustbeheer / proefprojecten
Rubrieken Waterbouwkunde
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Een van de deelprojecten van het meerjarig onderzoeksprogramma “Sterkte & Belastingen Waterkeringen (SBW)” is SBW-reststerkte. In dat kader is in 2010 grootschalig modelonderzoek uitgevoerd in de Deltagoot met een 8,5 m hoge dijk op prototypeschaal, bestaande uit een 80 cm dikke kleilaag op een zandkern (Wolters e.a. 2011). Onder de waterlijn was het talud verdedigd met een steenzetting, op de waterlijn was een berm aanwezig met asfalt op staalslakken, en daarboven gras. In dit onderzoek is de erosie van de kleilaag en de zandkern van de dijk gemeten, nadat schade is opgetreden aan de steenzetting. Dit rapport beschrijft de analyse van de resultaten van die proeven.
Betrokken instanties Deltares
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.