Login

Hydrotheek

Record nummer 2105164
Titel Veiligheidsfactor voor ontwerpen met Steentoets2010 voor betonzuilen
toon extra info.
Dorothea Kaste, Mark Klein Breteler
Auteur(s) Kaste, D. ; Klein Breteler, M.
Uitgever [Delft] : Deltares
Jaar van uitgave 2013
Pagina's [49] p
Online full text
Trefwoorden (cab) veiligheid / bekleding, bouw / beschermende lagen / waterbouwkunde / waterbeheer / beton / waterstand / dijken
Rubrieken Waterbouwkunde
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Voor het berekenen van de stabiliteit van steenzettingen is al meer dan een decennium het programma Steentoets beschikbaar. Dit programma wordt gebruikt bij de voorgeschreven toetsing van steenzettingen, maar wordt ook gebruikt voor het ontwerpen van steenzettingen. Voor het toetsen is in 2009 aangetoond dat Steentoets voldoende veilige resultaten oplevert (Klein Breteler (2009), validatie). Er is echter behoefte aan een realistische veiligheids-coëfficiënt voor de toepassing van Steentoets bij het maken van een ontwerp. Juist bij het ontwerpen is er behoefte aan een veiligheidsmarge om te zorgen dat er voldoende rekening wordt gehouden met onzekerheden in de uitvoering en dat het ontwerp niet te krap bemeten wordt. Het huidige onderzoek beperkt zich voorlopig tot steenzettingen van betonzuilen op een talud (niet op een berm) die niet zijn ingegoten met gietasfalt. Dit type steenzetting is het meest gebruikte bij de huidige renovatiewerken.
Betrokken instanties Rijkswaterstaat RWS
Deltares
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.