Login

Voor bepaalde dienstverlening is inloggen noodzakelijk: een attendering op tijdschriftartikelen, attendering op onderwerp, voor het aanvragen van een tijdschriftartikel of het lenen van een boek (zie ook Inloggen/registatie).

De Hydrotheek website maakt gebruik van de Login van Bibliotheek Wageningen University & Research.

Log in
log in met uw e-mail adres, of register as a new user


Log in voor Wageningen University & Research medewerkers en studenten
Wageningen University & Research medewerkers en studenten dienen in te loggen bij Wageningen University & Research Digital Library (rechts boven). Na login bij de Digital Library sluit het venster en refresh (F5) de Hydrotheek pagina. Nu bent u met uw Wageningen University & Research account bij de Hydrotheek website ingelogd.

Hydrotheek

Record nummer 2200610
Titel Wateroverlast in het landelijk gebied : afvoercapaciteit van het oppervlaktewatersysteem
toon extra info.
opsteller: Caspar Cluitmans
Auteur(s) Cluitmans, C.
Uitgever [S.l.] : Land- en Tuinbouwbond Limburg
Jaar van uitgave 2017
Pagina's 24 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Eind mei en begin juni van 2016 is er uitzonderlijk veel neerslag gevallen in Midden- en Noord-Limburg. Deze hevige neerslag viel in het groeiseizoen van de landbouw. De landbouw sector heeft veel schade geleden als gevolg van de hevige neerslag en van beken die buiten hun oevers traden. Op sommige plaatsen in het land viel tot 200 mm neerslag. In het Limburgse Ysselstein viel in die periode zelfs 277 mm (bron: KNMI). Tijdens dergelijke hevige neerslag speelt de buffer- en afvoercapaciteit van het gehele watersysteem een belangrijke rol. Deze bepalen uiteindelijk de vorm en mate van wateroverlast. Naar aanleiding van de hevige schade heeft de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) Kragten gevraagd om te onderzoeken welke uitgangspunten en randvoorwaarden voor de landbouw een belangrijke rol spelen in het watersysteem. Het vermoeden is gerezen dat de schematisatie in de hydraulische modellen van het oppervlaktewatersysteem mogelijk ver afstaat van de praktijk. Zeker gezien de diverse ontwikkelingen van de afgelopen twee decennia, waaronder extensivering van onderhoud. Duidelijk is dat de neerslagintensiteiten extreem zijn, de vraag daarbij is of het oppervlaktewatersysteem optimaal functioneert. In dit rapport worden de resultaten van het onderzoek beschreven.
Betrokken instanties
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.