Login

Voor bepaalde dienstverlening is inloggen noodzakelijk: een attendering op tijdschriftartikelen, attendering op onderwerp, voor het aanvragen van een tijdschriftartikel of het lenen van een boek (zie ook Inloggen/registatie).

De Hydrotheek website maakt gebruik van de Login van Bibliotheek Wageningen University & Research.

Log in
log in met uw e-mail adres, of register as a new user


Log in voor Wageningen University & Research medewerkers en studenten
Wageningen University & Research medewerkers en studenten dienen in te loggen bij Wageningen University & Research Digital Library (rechts boven). Na login bij de Digital Library sluit het venster en refresh (F5) de Hydrotheek pagina. Nu bent u met uw Wageningen University & Research account bij de Hydrotheek website ingelogd.

Hydrotheek

Record nummer 2204558
Titel Regelbare drainage in het venige Hunzedal: winst voor akkerbouw en natuur
toon extra info.
auteurs: Joachim Rozemeijer, Sheila Ball, Bas van der Grift
Auteur(s) Rozemeijer, Joachim ; Ball, Sheila ; Grift, Bas van der
Uitgever Amersfoort : STOWA
Jaar van uitgave 2017
Pagina's 1 online resource (PDF, 52 pages) illustrations
Titel van reeks Stowa rapport (2017-06)
ISBN 9789057737626; 9057737620
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Regelbare drainage is door Waterschap Hunze en Aa’s aangemerkt als een mogelijke oplossing om de grondwaterstanden op akkerbouwpercelen te verhogen en veenafbraak tegen te gaan zonder natschade aan het gewas te veroorzaken. Regelbare drainage biedt door het introduceren van een instelbaar overlooppeil aan het eind van drains of in de sloot de mogelijkheid om de waterafvoer tijdelijk te verminderen en de grondwaterstanden te verhogen. Om de effecten van regelbare drainage te onderzoek is in 2013-2015 een pilot uitgevoerd bij Exloo op een akker (afwisselend bieten, aardappelen, graan) in het beekdal van het Achterste diep, één van de bovenlopen van de Hunze.
Betrokken instanties Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA)
Deltares
Waterschap Hunze en Aa's
Provincie Drenthe
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.