Login

Voor bepaalde dienstverlening is inloggen noodzakelijk: een attendering op tijdschriftartikelen, attendering op onderwerp, voor het aanvragen van een tijdschriftartikel of het lenen van een boek (zie ook Inloggen/registatie).

De Hydrotheek website maakt gebruik van de Login van Bibliotheek Wageningen University & Research.

Log in
log in met uw e-mail adres, of register as a new user


Log in voor Wageningen University & Research medewerkers en studenten
Wageningen University & Research medewerkers en studenten dienen in te loggen bij Wageningen University & Research Digital Library (rechts boven). Na login bij de Digital Library sluit het venster en refresh (F5) de Hydrotheek pagina. Nu bent u met uw Wageningen University & Research account bij de Hydrotheek website ingelogd.

Hydrotheek

Record nummer 2217305
Titel Het Hunzedal : wedergeboorte van een beekdallandschap
toon extra info.
redactie Eric van der Bilt, Bertus Boivin, Sonja van der Meer, Uko Vegter, Geert de Vries ; foto's Geert de Vries ; research, teksten en eindredactie Bertus Boivin
Auteur(s) Boivin, Bertus ; Bilt, Eric van der (redaktor) ; Meer, Sonja van der (redaktor) ; Vegter, Uko (redaktor) ; Vries, Geert de (redaktor)
Uitgever Assen : Het Drentse landschap
Jaar van uitgave 2017
Pagina's 264 pages illustrations
ISBN 9789080344778; 908034477X
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Rubrieken Landschapsecologie
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting In dit boek neemt Het Drentse Landschap u mee op een ontdekkingstocht door dit natuurgebied. Twintig jaar geleden kreeg Het Drentse Landschap de kans om de Hunze aan te pakken. Natuur was in het Hunzedal in geen velden of wegen te bekennen. Stichting Het Drentse Landschap ontdekte dat het anders kon. Het Hunzedal laat zien hoe het gebied in nauwelijks twintig jaar tijd van één grote aardappelakker spectaculair veranderde in een ongekend rijk natuurgebied. Vertelt het verhaal van de Hunze en van de mensen die langs de beek woonden en werkten. Volgt twintig jaar natuurontwikkeling rond de Hunze. Toont beelden van planten en dieren die na jaren terug zijn van weggeweest.
Toelichting (Engels) Twintig jaar geleden kreeg Het Drentse Landschap de kans om de Hunze aan te pakken. Natuur was in het Hunzedal in geen velden of wegen te bekennen. Stichting Het Drentse Landschap ontdekte dat het anders kon.0 0Stichting Het Drentse Landschap geeft dit lijvig boek over de Hunze en het Hunzedal uit. Het boek brengt in beeld hoe dit gebied in nauwelijks twintig jaar tijd spectaculair veranderde van één grote aardappelakker in ongekend rijke natuurgebieden. Het Hunzedal geeft een overzicht van de geschiedenis van de Hunze en hoe de natuurontwikkelingsprojecten dit deel van Drenthe een nieuw leven gaven. Het Hunzedal laat de lezer kennismaken met tal van bijzondere planten en dieren die terug zijn van weggeweest in en rond de Hunze.00'Het Hunzedal' is een uniek boek over de fascinerende geschiedenis van een beekdallandschap. De meeste foto?s zijn gemaakt door Geert de Vries. Bertus Boivin schreef de teksten en Gacreatief deed de vormgeving. Samen met hen zaten in de redactie namens Het Drentse Landschap voormalig directeur Eric van der Bilt, sectorhoofd Natuur en Landschap Uko Vegter en sectorhoofd Communicatie Sonja van der Meer.
Betrokken instanties
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.