Login

Voor bepaalde dienstverlening is inloggen noodzakelijk: een attendering op tijdschriftartikelen, attendering op onderwerp, voor het aanvragen van een tijdschriftartikel of het lenen van een boek (zie ook Inloggen/registatie).

De Hydrotheek website maakt gebruik van de Login van Bibliotheek Wageningen University & Research.

Log in
log in met uw e-mail adres, of register as a new user


Log in voor Wageningen University & Research medewerkers en studenten
Wageningen University & Research medewerkers en studenten dienen in te loggen bij Wageningen University & Research Digital Library (rechts boven). Na login bij de Digital Library sluit het venster en refresh (F5) de Hydrotheek pagina. Nu bent u met uw Wageningen University & Research account bij de Hydrotheek website ingelogd.

Hydrotheek

Record nummer 2220408
Titel De kennis van het lage land
toon extra info.
redactie: Kees van Vliet, Frank Bos en Geert van Duinhoven
Auteur(s) Vliet, Kees van (redaktor) ; Bos, Frank (redaktor) ; Duinhoven, Geert van (redaktor)
Uitgever Driebergen : OBN/VBNE
Jaar van uitgave 2017
Pagina's 1 online resource (PDF, 30 pages) illustrations
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Het ‘lage land’ is het gedeelte van Nederland dat onder water komt te staan als de dijken en duinen zouden verdwijnen. Naast het rivierenlandschap, dat een heel eigen dynamiek heeft, onderscheidt de landschapsecoloog daarbinnen het laagveenlandschap en het zeekleilandschap. Over die laatste twee gaat deze brochure. Dit ‘lage land’ werd in het verleden voor een groot deel bepaald door veenvorming, afzettingen van de zee en inpolderingen. Het omvat de estuariën, de laagvenen en veenweiden, de zeekleigebieden en de IJsselmeerpolders. Het OBN Deskundigenteam Laagveen- en Zeekleilandschap heeft de afgelopen vijftien jaar de kennis over de natuur van het ‘lage land’ sterk verrijkt. Deze brochure schetst wat nu bekend is over diverse processen, effecten en maatregelen en hoe deze kennis wordt toegepast in het beheer van enkele natuurgebieden. Daarbij ligt de nadruk op de laagveengebieden omdat de biodiversiteit daar het sterkst onder druk staat. Aan het eind van de brochure schetsen we enkele actuele kennisthema’s en opties voor toekomstige kennisontwikkeling om de natuurkwaliteit in het ‘lage land’ te versterken.
Betrokken instanties
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.