Login

Voor bepaalde dienstverlening is inloggen noodzakelijk: een attendering op tijdschriftartikelen, attendering op onderwerp, voor het aanvragen van een tijdschriftartikel of het lenen van een boek (zie ook Inloggen/registatie).

De Hydrotheek website maakt gebruik van de Login van Bibliotheek Wageningen University & Research.

Log in
log in met uw e-mail adres, of register as a new user


Log in voor Wageningen University & Research medewerkers en studenten
Wageningen University & Research medewerkers en studenten dienen in te loggen bij Wageningen University & Research Digital Library (rechts boven). Na login bij de Digital Library sluit het venster en refresh (F5) de Hydrotheek pagina. Nu bent u met uw Wageningen University & Research account bij de Hydrotheek website ingelogd.

Hydrotheek

Record nummer 2227691
Titel Peilverloop in begroeide watergangen : handleiding spreadsheet tool voor het rekenen met het model van Pitlo en Griffioen
toon extra info.
auteur Christ Griffioen
Auteur(s) Griffioen, Chris
Uitgever Amersfoort : STOWA
Jaar van uitgave 2017
Pagina's 1 online resource (PDF, 32 pages) + spreadsheet illustrations
Titel van reeks Stowa rapport (2017-43)
ISBN 9789057737671; 9057737671
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Engels
Toelichting Om het peilverloop (de stuwkromme) in een waterloop te berekenen volgens het model van Pitlo en Griffioen (lit. 1) is een spreadsheettool gemaakt. Met deze tool kan het peilverloop in de waterloop berekend worden op grond van de afmetingen van de waterloop, het debiet, het (stuw)peil aan de benedenstroomse zijde en de soort en de mate van begroeiing. Daarnaast kunnen de effecten berekend worden van een aantal onderhoudsingrepen zoals het geheel schonen van de waterloop, het maaien van een baan en het eenzijdig maaien van de watergang. In deze handleiding wordt beschreven welke gegevens nodig zijn en op welke manier de gegevens ingevoerd moeten worden om de gewenste situatie te berekenen. In de bijlage staat een korte beschrijving van de afleiding, uitgangspunten en eigenschappen van het model waarmee deze spreadsheettool rekent.
Betrokken instanties Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA)
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.