Login

Hydrotheek

Record nummer 2231087
Titel artikel Spraakwater: asset management van de ondergrond
Auteur(s) Maring, L. ; Blauw, M.
Tijdschrifttitel Water governance
Deel(Jaar)Nummer (2016)2
Paginering 70 - 71
Online full text
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting De maatschappij gaat ervan uit dat functies in de leefomgeving worden geleverd, zoals het hebben van droge voeten en een schone en gezonde leefomgeving. Hiervoor hebben we in de loop der eeuwen een systeem van uiteenlopende “assets” voor aangelegd en deze worden beheerd. Trends als klimaatverandering, circulaire economie en meer met minder doen, beïnvloeden onze kijk op het leveren van functies en beheer van de leefomgeving. Hierbij speelt het gebruiken en beheren van functies uit het natuurlijk systeem een steeds grotere rol. Het wordt steeds meer een zaak van samenwerken in gebieden om uiteenlopende doelen van gebiedsbeheerders te bereiken. Asset management kan hiervoor handvatten bieden. asset management van de ondergrond (AMO) wordt ontwikkeld om afwegingen te maken om de ondergrondfuncties in stedelijk gebied zo optimaal mogelijk te benutten en te behouden. Doel is om zo uiteindelijk publieke en private investeringen in de ondergrond zo effectief en duurzaam mogelijk in te zetten, in een gebied en met de stakeholders in dat gebied. Deze opiniërende bijdrage schets de contouren van dit asset management van de ondergrond in ontwikkeling als inspirerend voorbeeld om daarvan te leren en daarin samen te werken op het gebied van asset management van het ondergrond- en watersysteem.
Betrokken instanties Deltares
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.