Login

Voor bepaalde dienstverlening is inloggen noodzakelijk: een attendering op tijdschriftartikelen, attendering op onderwerp, voor het aanvragen van een tijdschriftartikel of het lenen van een boek (zie ook Inloggen/registatie).

De Hydrotheek website maakt gebruik van de Login van Bibliotheek Wageningen University & Research.

Log in
log in met uw e-mail adres, of register as a new user


Log in voor Wageningen University & Research medewerkers en studenten
Wageningen University & Research medewerkers en studenten dienen in te loggen bij Wageningen University & Research Digital Library (rechts boven). Na login bij de Digital Library sluit het venster en refresh (F5) de Hydrotheek pagina. Nu bent u met uw Wageningen University & Research account bij de Hydrotheek website ingelogd.

Hydrotheek

Record nummer 2231126
Titel artikel Urgentie van energietransitie brengt decentrale overheden op één lijn
Auteur(s) Hendriks, A. ; Schouffoer, H.
Tijdschrifttitel Water governance
Deel(Jaar)Nummer (2017)1
Paginering 6 - 10
Online full text
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting De koepelorganisaties van provincies, gemeenten en waterschappen hebben op 29 maart de investeringsagenda ‘Naar een duurzaam Nederland’ bij de informateur op tafel gelegd. Met de investeringsagenda1 willen IPO, VNG en UvW de overgang naar een energieneutraal en klimaatbestendig Nederland versnellen. Dit gezamenlijk ‘adres’ aan het nieuwe kabinet bevat een fors pakket aan maatregelen en investeringen van de drie decentrale overheden om de overgang naar een duurzame samenleving te versnellen. Maar om deze ambities waar te maken is de medewerking van het Rijk noodzakelijk. De investeringsagenda bevat daarom suggesties voor het regeerakkoord op het gebied van energietransitie, klimaatadaptatie en circulaire economie. De decentrale overheden vragen het nieuwe kabinet om mee te investeren, knelpunten in wet- en regelgeving weg te nemen en een Nationaal Programma Energietransitie te starten. Het is voor het eerst dat provincies, gemeenten en waterschappen een gezamenlijk aanbod voor de kabinetsformatie doen. Ook is het bijzonder dat de focus op één onderwerp ligt! Water Governance Tijdschrift sprak met drie betrokken bestuurders over de governance van de energietransitie.
Betrokken instanties
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.