Login

Hydrotheek

Record nummer 2231131
Titel artikel Case Study: omgevingsvisie Hart van Holland
Auteur(s) Goedbloed, F.
Tijdschrifttitel Water governance
Deel(Jaar)Nummer (2017)1
Paginering 24 - 26
Online full text
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting Met een veranderend klimaat in het verschiet is het zonneklaar dat water een belangrijk thema is voor de Omgevingsvisie. Toch is na 4 jaar werken aan een Omgevingsvisie water nog steeds het meest ongrijpbare thema. Niet omdat er te weinig kennis is, of omdat het moeilijk zou zijn om met de grote waterpartijen als het Hoogheemraadschap Rijnland of Dunea aan tafel te komen: integendeel. Juist het Hoogheemraadschap en Dunea zien de Omgevingsvisie als een enorme kans om het thema water eindelijk eens in een breder kader te plaatsen. Toch blijkt het erg lastig om de verbinding tussen ruimtelijke ordening en de wereld van het waterbeheer te leggen. We weten dat er een gezamenlijke opgave is, maar het lukt ons nog slecht om die te vertalen in ruimtelijke kansen.
Betrokken instanties
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.