Login

Voor bepaalde dienstverlening is inloggen noodzakelijk: een attendering op tijdschriftartikelen, attendering op onderwerp, voor het aanvragen van een tijdschriftartikel of het lenen van een boek (zie ook Inloggen/registatie).

De Hydrotheek website maakt gebruik van de Login van Bibliotheek Wageningen University & Research.

Log in
log in met uw e-mail adres, of register as a new user


Log in voor Wageningen University & Research medewerkers en studenten
Wageningen University & Research medewerkers en studenten dienen in te loggen bij Wageningen University & Research Digital Library (rechts boven). Na login bij de Digital Library sluit het venster en refresh (F5) de Hydrotheek pagina. Nu bent u met uw Wageningen University & Research account bij de Hydrotheek website ingelogd.

Hydrotheek

Record nummer 2231191
Titel Notitie 'klimaatbestendige stad' : deltaprogramma/deelprogramma nieuwbouw en herstructurering
Uitgever [S.l.] : DPNH/KBS
Jaar van uitgave [ca. 2011]
Pagina's 18 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Toename van extreme neerslag, droogte en hitte zijn de belangrijkste effecten van klimaatverandering in stedelijk gebied in de komende decennia. Met slachtoffers en schade aan vastgoed en de openbare ruimte als gevolg. Tegelijk zal de behoefte aan ruimte voor wonen en economische activiteiten groot blijven. Hoe gaan we in de ruimtebehoefte voor verstedelijking en economische groei voorzien, rekening houdend met de gevolgen van klimaatverandering? Gebundeld, zoveel mogelijk in bestaand gebied met mogelijk negatieve effecten op de leefkwaliteit en op de mogelijkheden om meer water en groen in bestaand stedelijk gebied te krijgen? Of meer gespreid in het buitengebied, waardoor ruimte voor waterberging verloren gaat? Ligt een mogelijk oplossing wellicht in een mix van verdunning en verdichting met innovatief ontwerp: meer ruimte voor water en groen én een hogere binnenstedelijke intensiteit als alternatief voor het bouwen op kwetsbare plekken? En hoe maken en houden we onze mainports, greenports en brainports klimaatbestendig?
Betrokken instanties
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.