Login

Voor bepaalde dienstverlening is inloggen noodzakelijk: een attendering op tijdschriftartikelen, attendering op onderwerp, voor het aanvragen van een tijdschriftartikel of het lenen van een boek (zie ook Inloggen/registatie).

De Hydrotheek website maakt gebruik van de Login van Bibliotheek Wageningen University & Research.

Log in
log in met uw e-mail adres, of register as a new user


Log in voor Wageningen University & Research medewerkers en studenten
Wageningen University & Research medewerkers en studenten dienen in te loggen bij Wageningen University & Research Digital Library (rechts boven). Na login bij de Digital Library sluit het venster en refresh (F5) de Hydrotheek pagina. Nu bent u met uw Wageningen University & Research account bij de Hydrotheek website ingelogd.

Hydrotheek

Record nummer 2231305
Titel Het klimaat verandert: wat doen wij? : een etnografisch onderzoek naar de uitdagingen van en omgang met klimaatadaptatie in en rondom de gemeente Amersfoort
toon extra info.
Daan van der Kolk
Auteur(s) Kolk, D. van der
Uitgever [S.l.] : [s.n.]
Jaar van uitgave 2017
Pagina's 77 p
Online full text
Publicatie type Studentenverslag
Taal Nederlands
Toelichting Gekeken naar de conclusie van het eindrapport: ‘tussenevaluatie Ruimtelijke adaptatie’ en de positie van de gemeente Amersfoort in het proces van klimaatadaptatie is het interessant om te analyseren tegen welke uitdagingen de gemeente Amersfoort aanloopt in het proces van klimaatadaptatie en hoe hier mee omgegaan wordt. Hierbij wordt de theorie over wicked problems gebruikt als theoretische lens om niet alleen goed inzichtelijk te maken wat de uitdagingen rondom klimaatadaptatie zijn, maar ook om in de omgang met het proces van klimaatadaptatie te kijken hoe ingewikkeld dit proces is en in welke mate de theorie van wicked problems behulpzaam is in het begrijpen van enerzijds de uitdagingen en anderzijds de omgang met klimaatadaptatie. In het licht van de beperkingen van de theorie over ‘wicked problems’ is het extra interessant om te kijken naar de betekenis die de gemeente Amersfoort geeft aan klimaatadaptatie en hoe hiermee wordt omgegaan. Het onderzoek spitst zich dan ook toe op de ervaringen en omgang van betrokken beleidsactoren met het proces van klimaatadaptatie in de gemeente Amersfoort. Welke regels, routines, relaties en andere vorming van coping worden zichtbaar in de omgang van klimaatadaptatie als wicked problem? Dit resulteert in de volgende hoofdvraag: Hoe ervaren betrokken beleidsactoren binnen en rondom de gemeente Amersfoort de uitdagingen van klimaatadaptatie en hoe gaan zij hier mee om?
Betrokken instanties Universiteit Utrecht
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.