Login

Voor bepaalde dienstverlening is inloggen noodzakelijk: een attendering op tijdschriftartikelen, attendering op onderwerp, voor het aanvragen van een tijdschriftartikel of het lenen van een boek (zie ook Inloggen/registatie).

De Hydrotheek website maakt gebruik van de Login van Bibliotheek Wageningen University & Research.

Log in
log in met uw e-mail adres, of register as a new user


Log in voor Wageningen University & Research medewerkers en studenten
Wageningen University & Research medewerkers en studenten dienen in te loggen bij Wageningen University & Research Digital Library (rechts boven). Na login bij de Digital Library sluit het venster en refresh (F5) de Hydrotheek pagina. Nu bent u met uw Wageningen University & Research account bij de Hydrotheek website ingelogd.

Hydrotheek

Record nummer 2231389
Titel artikel Grondwaterbescherming: regelgeving, handhaving én samenwerking
Auteur(s) Kooiman, S.
Tijdschrifttitel Water governance
Deel(Jaar)Nummer (2013)1
Paginering 40 - 44
Online full text
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting De druk op de grondwaterbescherming neemt toe. Vanuit het stedelijk gebied komt dat door verdergaande claims op de schaarse ruimte, boven- en ondergronds. Vanuit het landelijk gebied door het gebruik van meststoffen, bestrijdingsmiddelen en diergeneesmiddelen. Daarbij zijn er nog de “oude” bodemverontreinigingen van de industrie en de nieuwe gebruikers van de ondergrond zoals aardwarmte en ondergrondse opslag. Potentiële bedreigingen, maar misschien ook kansen, zie onderstaande figuur. Naast de regelgeving en handhaving door de overheden maken drinkwaterbedrijven dan ook steeds vaker gebruik van maatwerkoplossingen die in nauwe samenwerking met belanghebbenden tot stand komen. Daarbij is voortdurend de centrale vraag niet óf het grondwater beschermd moet worden, maar hóe dat het beste kan. Een overzicht van de huidige situatie maar vooral van de kansen en mogelijkheden voor de toekomst.
Betrokken instanties
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.