Login

Voor bepaalde dienstverlening is inloggen noodzakelijk: een attendering op tijdschriftartikelen, attendering op onderwerp, voor het aanvragen van een tijdschriftartikel of het lenen van een boek (zie ook Inloggen/registatie).

De Hydrotheek website maakt gebruik van de Login van Bibliotheek Wageningen University & Research.

Log in
log in met uw e-mail adres, of register as a new user


Log in voor Wageningen University & Research medewerkers en studenten
Wageningen University & Research medewerkers en studenten dienen in te loggen bij Wageningen University & Research Digital Library (rechts boven). Na login bij de Digital Library sluit het venster en refresh (F5) de Hydrotheek pagina. Nu bent u met uw Wageningen University & Research account bij de Hydrotheek website ingelogd.

Hydrotheek

Record nummer 2231390
Titel artikel De bodem als drager voor klimaatadaptief waterbeheer
Auteur(s) Kooiman, S.
Tijdschrifttitel Water governance
Deel(Jaar)Nummer (2013)1
Paginering 45 - 49
Online full text
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting Ons klimaat verandert. Dat staat buiten kijf. De gevolgen hiervan raken ons allemaal. Willen we in Nederland het hoofd boven water houden, dan moeten we iets doen. Dat is een collectieve verantwoordelijkheid van alle betrokken partijen: niet alleen van overheden, maar ook van boeren, burgers en bedrijfsleven. Dat begint met over de grenzen van het eigen vakgebied heen kijken, samen een doorwrochte analyse van de effecten en mogelijke oplossingsrichtingen maken en vervolgens samen vormgeven aan klimaatadaptief waterbeheer. De bodem kan hier zijn steentje aan bijdragen, door te dienen als buffer voor water in tijden van te veel én in tijden van te weinig water. Technisch weten we hoe dit moet, maar de praktijk laat zien dat het ook een governance-vraagstuk is: het bodem- en waterbeheer moet beter op elkaar wordt afgestemd. Bodem en water moeten (weer) worden gezien als dat wat het is: één systeem, met grondwater als verbindende schakel. Immers: grondwater is onderdeel van de bodem én onderdeel van het watersysteem.
Betrokken instanties
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.