Login

Hydrotheek

Record nummer 2231440
Titel artikel De waterketen opgeschrikt door nieuwe interventie : podium
Auteur(s) Diepeveen, A. ; Buck, W. de
Tijdschrifttitel Water governance
Deel(Jaar)Nummer (2014)1
Paginering 6 - 9
Online full text
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting De watersector maakt kennis met een nieuw fenomeen, de visitatiecommissie waterketen. Bestuurders van de waterpartijen – drinkwaterbedrijven, gemeenten en waterschappen – en Rijk en Provincies hebben in 2011 in het Bestuursakkoord Water1 (BAW), hun gezamenlijke ambities voor doelmatig waterbeheer vastgelegd. Om de voortgang bij de implementatie van de afspraken uit het BAW in kaart te brengen heeft de minister van Infrastructuur & Milieu, Melanie Schultz van Haegen, een visitatiecommissie ingesteld onder voorzitterschap van Karla Peijs, voormalig Commissaris van de Koningin in de provincie Zeeland. De opdracht voor de visitatiecommissie is de samenwerking in de waterketen te inventariseren, beoordelen en te stimuleren. In een interview heeft de redactie Water Governance onlangs met Karla Peijs gesproken over de aanpak, werking en bevindingen van de visitatiecommissie waterketen. Een interessant gesprek over een commissie die een steen in de vijver heeft gegooid in een sector waar men meekijken niet echt gewend is.
Betrokken instanties
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.