Login

Voor bepaalde dienstverlening is inloggen noodzakelijk: een attendering op tijdschriftartikelen, attendering op onderwerp, voor het aanvragen van een tijdschriftartikel of het lenen van een boek (zie ook Inloggen/registatie).

De Hydrotheek website maakt gebruik van de Login van Bibliotheek Wageningen University & Research.

Log in
log in met uw e-mail adres, of register as a new user


Log in voor Wageningen University & Research medewerkers en studenten
Wageningen University & Research medewerkers en studenten dienen in te loggen bij Wageningen University & Research Digital Library (rechts boven). Na login bij de Digital Library sluit het venster en refresh (F5) de Hydrotheek pagina. Nu bent u met uw Wageningen University & Research account bij de Hydrotheek website ingelogd.

Hydrotheek

Record nummer 2231444
Titel artikel Transitie-experimenten in het Watergraafsmeer programma
Auteur(s) Porter, N. ; Claassen, M. ; Timmermans, J.
Tijdschrifttitel Water governance
Deel(Jaar)Nummer (2014)1
Paginering 22 - 32
Online full text
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting Burgers, ondernemers, bedrijven, gemeente, stadsdeel en de waterbeheerder ervaren hemelwater- en grondwateroverlast in de verstedelijkte Watergraafsmeer polder in het oosten van Amsterdam. Ook is, in het licht van klimaat verandering en stedelijke verdichtingsopgaven, het waarborgen van veiligheid tegen overstroming niet eenvoudig. In het programma WATERgraafsmeer hebben betrokken actoren de handen ineen geslagen en werken volgens de principes van Transitie Management aan duurzaam stedelijk waterbeheer. In Transitie Management is experimenteren een belangrijke activiteit en worden experimenten specifiek ontworpen op hun bijdrage aan een transitie. In dit onderzoek is het transitiegehalte van het programma WATERgraafsmeer en het stedelijke herontwikkelingsproject De Eenhoorn geëvalueerd. Het onderzoek laat zien dat het WATERgraafsmeer programma goed functioneert als transitie experiment, en dat het beperkte transitiegehalte van het Eenhoorn project wordt versterkt door impulsen vanuit het WATERgraafsmeerprogramma. Een recente optekening van de oogst van vier jaar WATERgraafsmeer illustreert deze conclusie met veel voorbeelden en verhalen uit de praktijk.
Betrokken instanties Technische Universiteit Delft
Waternet
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.