Login

Hydrotheek

Record nummer 2231535
Titel Kwelprobleem bestaande HDD-boring USHN van 1997
toon extra info.
M. vd Berg, R.H. Dolfsma
Auteur(s) Berg, M. vd ; Dolfsma, R.H.
Uitgever [S.l.] : [Arcadis]
Jaar van uitgave 2001
Pagina's 9 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Het gaat om een locatie aan de Westdijk van de polder Beemster langs de provinciale weg N244 nabij De Rijp (Noord-Holland). De boring gaat onder de ringvaart van de Beemster en aan weerszijden een boezemwaterkering door. Een gestuurde boring onder de Beemster-ringvaart veroorzaakt kwel. De kwel heeft plaatsgevonden aan weerszijden van de ringvaart. Vermoedelijk door een te ondiepe aanleg van de gestuurde boring in combinatie met een baggersleuf voor een gasleiding. En het niet aanbrengen van kwelvoorzieningen. Het kwelwater is onderzocht en de samenstelling is gelijk aan de waterkwaliteit van de ringvaart. Er zijn geen BZV en CZS's gevonden, dus geen afvalwater uit een eventueel lekke leiding.
Betrokken instanties
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.