Login

Voor bepaalde dienstverlening is inloggen noodzakelijk: een attendering op tijdschriftartikelen, attendering op onderwerp, voor het aanvragen van een tijdschriftartikel of het lenen van een boek (zie ook Inloggen/registatie).

De Hydrotheek website maakt gebruik van de Login van Bibliotheek Wageningen University & Research.

Log in
log in met uw e-mail adres, of register as a new user


Log in voor Wageningen University & Research medewerkers en studenten
Wageningen University & Research medewerkers en studenten dienen in te loggen bij Wageningen University & Research Digital Library (rechts boven). Na login bij de Digital Library sluit het venster en refresh (F5) de Hydrotheek pagina. Nu bent u met uw Wageningen University & Research account bij de Hydrotheek website ingelogd.

Hydrotheek

Record nummer 2232743
Titel Landschapsatlas van de Oosterschelde : spiegel van verleden, venster op de toekomst
toon extra info.
Kees Bos, Jan Willem Bosch ; met medewerking van: Arno Nolte, Aad Smaal, Tom Ysebaert ; tekstredactie Jan Zwemer
Auteur(s) Bos, Kees ; Bosch, Jan Willem ; Nolte, Arno (contributor) ; Zwemer, Jan (editor) ; Stichting Panorama.
Uitgever Koudekerke : Bos & Böttcher
Jaar van uitgave 2017
Pagina's 463 pagina's illustraties
Annotatie(s) Onder auspiciën van de Stichting Panorama  toon alle annotatie(s)
Met literatuuropgave, register
ISBN 9789077525005; 9077525009
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Rubrieken Waterbeheer (algemeen)
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting De landschapsatlas Oosterschelde beschrijft de rijke historie en de totstandkoming van de zeearm. Deze atlas is een inspiratiebron voor bestuurders, planologen en ontwerpers die te maken hebben met ruimtelijke opgaven. Daarnaast is de atlas geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in de Oosterschelde en waterbouwkundige kennis. Er worden voorbeelden uit het verleden aangehaald en vertaald naar hedendaagse en toekomstige opgaven. Deze voorbeelden bieden een handvat voor het omgaan met ruimtelijke opgaven zonder de cultuurhistorische waarden te vergeten. De atlas helpt bij het krijgen van draagvlak voor kwaliteitsvolle, noodzakelijke, ruimtelijke ingrepen, waarbij cultuurhistorische kennis een voordeel is. Daarnaast is de landschapsatlas een inspiratiebron die zeer goed gebruikt kan worden bij de Gebiedsagenda voor de Zuidwestelijke Delta. De atlas neemt ons mee naar het verleden, een verleden waarin de mens in wisselwerking met de natuur zijn waterbouwkundige kennis heeft opgedaan en verder heeft ontwikkeld. Van de stormvloeden en rampen in de vroege middeleeuwen, tot de Ramp van 1953 en de moderne Nederlandse waterbouw. Maar ook de landschapsplanning en -ontwerp (door Wageningse hoogleraren onder de naam Stilo) en ecologie in combinatie met de waterbouw komen aan bod. Hoe ecologische inzichten uit jaren zestig ertoe hebben geleid dat er een levendig getijdenlandschap met grote ecologische potentie aanwezig bleef in de Oosterschelde.
Betrokken instanties Deltares
WUR
Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ)
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.