Login

Hydrotheek

Record nummer 2233646
Titel Cultuurhistorische IJsselmeerbiografie : synthese met ruimtelijke karakteristieken als bouwstenen voor ontwikkeling
toon extra info.
auteurs: Jan Neefjes, Hans Bleumink
Auteur(s) Neefjes, Jan ; Bleumink, Hans
Uitgever Amersfoort : Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
Jaar van uitgave 2017
Pagina's 1 online resource (PDF, 79 pages) illustrations
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting De biografie is als volgt opgebouwd: In het eerste deel wordt in vogelvlucht het verhaal over het ontstaan van de Zuiderzee en het omringende landschap en de geschiedenis van het gebied verteld aan de hand van een aantal thema's. In deel twee volgt een overzicht van de vier cultuurhistorische karakteristieken: 1. de archeologische en aardkundige waarden 2. de oude kustlandschappen met hun karakteristieke kronkelige dijken en vaak open kustgebieden. 3. de grote concentratie van gebouwen, sluizen, molens, havens en andere erfgoedobjecten horend bij het handels- en visserijverleden in de voormalige Zuiderzeesteden en -dorpen 4. de ingenieurskunst van die het maakbare land heeft voortgebracht, van de Wieringermeer tot de Flevopolder. In het derde en laatste deel worden de cultuurhistorische karakteristieken vertaald in enkele richtinggevende principes voor de ontwikkeling en transformatie van het IJsselmeergebied.
Betrokken instanties
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.