Login

Voor bepaalde dienstverlening is inloggen noodzakelijk: een attendering op tijdschriftartikelen, attendering op onderwerp, voor het aanvragen van een tijdschriftartikel of het lenen van een boek (zie ook Inloggen/registatie).

De Hydrotheek website maakt gebruik van de Login van Bibliotheek Wageningen University & Research.

Log in
log in met uw e-mail adres, of register as a new user


Log in voor Wageningen University & Research medewerkers en studenten
Wageningen University & Research medewerkers en studenten dienen in te loggen bij Wageningen University & Research Digital Library (rechts boven). Na login bij de Digital Library sluit het venster en refresh (F5) de Hydrotheek pagina. Nu bent u met uw Wageningen University & Research account bij de Hydrotheek website ingelogd.

Hydrotheek

Record nummer 2233646
Titel Cultuurhistorische IJsselmeerbiografie : synthese met ruimtelijke karakteristieken als bouwstenen voor ontwikkeling
toon extra info.
auteurs: Jan Neefjes, Hans Bleumink
Auteur(s) Neefjes, Jan ; Bleumink, Hans
Uitgever Amersfoort : Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
Jaar van uitgave 2017
Pagina's 1 online resource (PDF, 79 pages) illustrations
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting De biografie is als volgt opgebouwd: In het eerste deel wordt in vogelvlucht het verhaal over het ontstaan van de Zuiderzee en het omringende landschap en de geschiedenis van het gebied verteld aan de hand van een aantal thema's. In deel twee volgt een overzicht van de vier cultuurhistorische karakteristieken: 1. de archeologische en aardkundige waarden 2. de oude kustlandschappen met hun karakteristieke kronkelige dijken en vaak open kustgebieden. 3. de grote concentratie van gebouwen, sluizen, molens, havens en andere erfgoedobjecten horend bij het handels- en visserijverleden in de voormalige Zuiderzeesteden en -dorpen 4. de ingenieurskunst van die het maakbare land heeft voortgebracht, van de Wieringermeer tot de Flevopolder. In het derde en laatste deel worden de cultuurhistorische karakteristieken vertaald in enkele richtinggevende principes voor de ontwikkeling en transformatie van het IJsselmeergebied.
Betrokken instanties
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.