Login

Hydrotheek

Record nummer 2233680
Titel Masterplan kust en erfgoed : kiezen voor karakter: cultuurhistorie en erfgoed van de kust
Uitgever Amsterdam : Strootman
Jaar van uitgave 2014
Pagina's 1 online resource (PDF, 161 pages) illustrations
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Het Masterplan Kust en Erfgoed is in twee delen opgebouwd, in het eerste deel (A) worden de cultuurhistorie en opgaven voor de kust op hoofdlijnen beschreven. Het tweede deel (B) geeft handvatten vanuit de cultuurhistorie voor plannen en beleid. Over de cultuurhistorie van de kust is al veel geschreven, en is al veel in kaart gebracht. Er bestond echter nog geen landsdekkend overzicht van de cultuurhistorie van de kust. Dat overzicht is nu gemaakt en opgenomen in hoofdstuk 2. Om een beeld te krijgen van de majeure ruimtelijke ontwikkelingen die de komende decennia gaan spelen rond de kust, zijn in hoofdstuk 3 de belangrijkste veiligheidsopgaven en de belangrijkste ruimtelijk-economische opgaven in beeld gebracht. Hoofdstuk 4 bevat de langetermijnvisie op de cultuurhistorie van de kust, in het licht van de ontwikkelingen die daar gaan spelen. Daaruit zijn per deelgebied samenhangende opgaven gedestilleerd, die uitmonden in een uitvoeringsagenda.
Betrokken instanties Rijkswaterstaat RWS
Provincie Fryslan
Provincie Noord-Holland
Provincie Zuid-Holland
Provincie Zeeland
Provincie Groningen
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.