Login

Hydrotheek

Record nummer 2234964
Titel Stekende insecten Borkel & Schaft : verkenning 2017
toon extra info.
Piet F.M. Verdonschot & Dorine T.B.M. Dekkers
Auteur(s) Verdonschot, Piet F.M. ; Dekker, Dorine T.B.M.
Uitgever Wageningen : Zoetwaterecosystemen, Wageningen Environmental Research
Jaar van uitgave 2017
Pagina's 1 online resource (PDF, 47 pages) illustrations
ISBN 9789463438957; 9463438955
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting De inwoners van het dorp Borkel & Schaft (gemeente Valkenswaard) ervaren de laatste jaren terugkerende overlast van steekmuggen. De bewoners vermoeden dat de overlast te maken heeft met de vernatting van het naastgelegen natuurgebied 'De Malpie'. Om te achterhalen wat de oorzaak van de overlast is en welke mogelijke oplossingen er zijn is Wageningen Environmental Research gevraagd hier onderzoek naar te doen. De doelen van dot onderzoek waren op basis van een QuickScan risico-analyse op de huidige situatie van de natte en vernatte gebieden rondom het dorp Borkel & Schaft vaststellen van mogelijke oorzaken, het verzorgen van een voorlichtingsavond voor de bewoners, het in 2017 rondom het dorp Borkel & Schaft uitvoeren van een nulmeting om inzicht te krijgen in en het vastleggen van het voorkomen van steekmuggen rondom de lokaal aanwezige bebouwing en nabij natte randzones en het meedenken en aanbevelingen geven voor de praktische aanpassing van de inrichting en beheer indien daadwerkelijke broedgebieden worden aangetroffen.
Betrokken instanties WUR
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.