Login

Voor bepaalde dienstverlening is inloggen noodzakelijk: een attendering op tijdschriftartikelen, attendering op onderwerp, voor het aanvragen van een tijdschriftartikel of het lenen van een boek (zie ook Inloggen/registatie).

De Hydrotheek website maakt gebruik van de Login van Bibliotheek Wageningen University & Research.

Log in
log in met uw e-mail adres, of register as a new user


Log in voor Wageningen University & Research medewerkers en studenten
Wageningen University & Research medewerkers en studenten dienen in te loggen bij Wageningen University & Research Digital Library (rechts boven). Na login bij de Digital Library sluit het venster en refresh (F5) de Hydrotheek pagina. Nu bent u met uw Wageningen University & Research account bij de Hydrotheek website ingelogd.

Hydrotheek

Record nummer 2235279
Titel Horizontale buisbelastingsproef in klei en zand te Nieuwerkerk a/d IJssel
Uitgever Delft : Grondmechanica Delft
Jaar van uitgave 1995
Pagina's [234] p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting In het kader van het project 2e Bergambachtleiding zijn in opdracht van NV Duinwaterbedrijf Zuid-Holland twee belastingsproeven op een betonnen buis uitgevoerd. Het doel van de uitgevoerde proeven is: -inzicht krijgen in het verloop van de horizontale grondreactie als functie van de verplaatsing -bepalen van het verschil tussen een sleuf aan vulling bestaande uit klei (uitgekomen grond) en met zand -vergelijken van gemeten waarden met vooraf berekende waarden -bepalen van het verband tussen het horizontaal beddingsgetal en de maximale horizontale grondreactie. In dit rapport zijn de resultaten van de proeven weergegeven, geanalyseerd en vergeleken met vooraf berekende waarden. Daarnaast is met behulp van een hyperbolische benadering van het kracht-verplaatsingsdiagram een verband bepaald tussen het horizontaal beddingsgetal en de maximale horizontale grondreactie. Tenslotte zijn enkele aanbevelingen gedaan met betrekking tot de sleufaanvulling en de bepaling van het horizontaal beddingsgetal.
Betrokken instanties
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.