Login

Voor bepaalde dienstverlening is inloggen noodzakelijk: een attendering op tijdschriftartikelen, attendering op onderwerp, voor het aanvragen van een tijdschriftartikel of het lenen van een boek (zie ook Inloggen/registatie).

De Hydrotheek website maakt gebruik van de Login van Bibliotheek Wageningen University & Research.

Log in
log in met uw e-mail adres, of register as a new user


Log in voor Wageningen University & Research medewerkers en studenten
Wageningen University & Research medewerkers en studenten dienen in te loggen bij Wageningen University & Research Digital Library (rechts boven). Na login bij de Digital Library sluit het venster en refresh (F5) de Hydrotheek pagina. Nu bent u met uw Wageningen University & Research account bij de Hydrotheek website ingelogd.

Hydrotheek

Record nummer 2236493
Titel Programmatische Aanpak Stikstof : gebiedswijzer Kampina & Oisterwijkse Vennen
Uitgever [S.l.] : Aerius monitor
Jaar van uitgave 2015
Pagina's 19 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Nederland heeft ruim 160 natuurgebieden aangewezen als Natura 2000-gebied. Samen met de andere landen van de Europese Unie werkt Nederland zo aan de bescherming van haar topnatuur. In 117 Natura 2000- gebieden is de neerslag van stikstof uit de lucht een van de belangrijkste belemmeringen om de natuurdoelen te halen. Met de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) biedt Nederland het hoofd aan dat probleem. De PAS zorgt ervoor dat de depositie van stikstof blijft dalen en zorgt voor ecologische herstelmaatregelen in gebieden om de effecten van stikstof te verminderen. Denk bijvoorbeeld aan het afgraven van stikstofrijke bodemlagen. Een deel van de daling van de stikstofdepositie mag worden benut voor nieuwe economische ontwikkelingen. Ecologen hebben per gebied geoordeeld dat bij de verwachte depositie en de geplande herstelmaatregelen de natuurdoelen naar verwachting niet in gevaar komen. In zogenoemde gebiedsanalyses is per gebied vastgelegd welke stikstofgevoelige typen natuur er voorkomen. Ook zijn de natuurdoelen, de verwachte depositie, de ecologische herstelmaatregelen en het oordeel van de ecologen beschreven. De 117 gebiedswijzers - waarvan deze brochure er één is - geven een korte weergave van de informatie uit de gebiedsanalyses.
Betrokken instanties
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.