Login

Voor bepaalde dienstverlening is inloggen noodzakelijk: een attendering op tijdschriftartikelen, attendering op onderwerp, voor het aanvragen van een tijdschriftartikel of het lenen van een boek (zie ook Inloggen/registatie).

De Hydrotheek website maakt gebruik van de Login van Bibliotheek Wageningen University & Research.

Log in
log in met uw e-mail adres, of register as a new user


Log in voor Wageningen University & Research medewerkers en studenten
Wageningen University & Research medewerkers en studenten dienen in te loggen bij Wageningen University & Research Digital Library (rechts boven). Na login bij de Digital Library sluit het venster en refresh (F5) de Hydrotheek pagina. Nu bent u met uw Wageningen University & Research account bij de Hydrotheek website ingelogd.

Hydrotheek

Record nummer 2240105
Titel Organische Veenbasis : kennisblad Veldwerkplaats
toon extra info.
Cora de Leeuw
Auteur(s) Leeuw, C. de
Uitgever Driebergen : Vereniging van Bos- en Natuurterreineigenaren
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 4 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting De veenbasis is een (zeer) slecht doorlatende laag in hoogvenen tussen het bovenliggende veenpakket en het onderliggende zand. Deze laag kan bestaan uit mineraal of organisch materiaal en voorkómt dat (te veel) veenwater in de zandbodem wegzakt. In het Wierdense Veld heeft de veenbodem een organische veenbasis. OBN-onderzoek naar het functioneren daarvan heeft uitgewezen dat uitdroging van het veen voorkomen moet worden en dat de veenbasis van boven met water verzadigd moet blijven om scheurvorming, luchttoetreding en afbraak te voorkomen. Maatregelen moeten er op gericht zijn om de freatische grondwaterstand in het veen hoog te houden, zodat de veenbasis niet uitdroogt. Eventuele “gaten” in de veenbasis moeten zo veel mogelijk gedicht worden. Ook helpt het verhogen van de stijghoogte in de zandondergrond om de infiltratie via de gaten in de veenbasis zoveel mogelijk te beperken.
Betrokken instanties
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.