Login

Voor bepaalde dienstverlening is inloggen noodzakelijk: een attendering op tijdschriftartikelen, attendering op onderwerp, voor het aanvragen van een tijdschriftartikel of het lenen van een boek (zie ook Inloggen/registatie).

De Hydrotheek website maakt gebruik van de Login van Bibliotheek Wageningen University & Research.

Log in
log in met uw e-mail adres, of register as a new user


Log in voor Wageningen University & Research medewerkers en studenten
Wageningen University & Research medewerkers en studenten dienen in te loggen bij Wageningen University & Research Digital Library (rechts boven). Na login bij de Digital Library sluit het venster en refresh (F5) de Hydrotheek pagina. Nu bent u met uw Wageningen University & Research account bij de Hydrotheek website ingelogd.

Hydrotheek

Record nummer 2240180
Titel Weerbericht 2050 : indicatie van lokale weersomstandigheden rond 2050 in Breda, 's-Hertogenbosch en Tilburg
toon extra info.
Janette Bessembinder, Vincent Grond
Auteur(s) Bessembinder, J. ; Grond, V.
Uitgever [S.l.] : KNMI [etc.]
Jaar van uitgave 2016
Pagina's 46 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Het project 'Weerbericht 2050' geeft een helder inzicht in de lokale weersomstandigheden rond 2050 in de steden Breda, Tilburg en ‘s-Hertogenbosch. Het betreft indicaties op basis van de KNMI'14 scenario's, modelberekeningen en informatie uit lokale weerstations. De gemeenten Breda, Tilburg en ‘s-Hertogenbosch benutten dit inzicht om de ontwikkeling naar klimaatbestendigheid te versnellen en te verbeteren. Het inzicht wordt toegepast voor gerichte communicatie. Ook is het de basis bij keuzes voor de concrete inrichting en herinrichting van de steden. Een voorspelling van hevige neerslag of aantal warme dagen is bijvoorbeeld een uitgangspunt bij het klimaatbestendig ontwerpen van wijken en straten, maar ook van schoolpleinen en gebouwen. De studie resulteerde in een inhoudelijk rapport en een nieuwe tool. De tool geeft de mogelijkheid om specifieke weersverwachtingen op een gekozen tijdstip te genereren.
Betrokken instanties Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI)
Provincie Noord-Brabant
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.