Login

Voor bepaalde dienstverlening is inloggen noodzakelijk: een attendering op tijdschriftartikelen, attendering op onderwerp, voor het aanvragen van een tijdschriftartikel of het lenen van een boek (zie ook Inloggen/registatie).

De Hydrotheek website maakt gebruik van de Login van Bibliotheek Wageningen University & Research.

Log in
log in met uw e-mail adres, of register as a new user


Log in voor Wageningen University & Research medewerkers en studenten
Wageningen University & Research medewerkers en studenten dienen in te loggen bij Wageningen University & Research Digital Library (rechts boven). Na login bij de Digital Library sluit het venster en refresh (F5) de Hydrotheek pagina. Nu bent u met uw Wageningen University & Research account bij de Hydrotheek website ingelogd.

Hydrotheek

Record nummer 2240672
Titel artikel Monitoring met glasvezelkabels in beken laat lokale effecten en heterogeniteit in watertemperatuur zien
Auteur(s) Kaandorp, V. ; Lou, P. de ; Doornenbal, P.
Tijdschrifttitel Water matters : kenniskatern voor waterprofessionals
Deel(Jaar)Nummer (2017)december
Paginering 36 - 39
Online full text
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting De watertemperatuur is een bepalende factor voor het ecologisch functioneren van beken. In twee beken in Twente is door middel van 1.5 km lange glasvezelkabels de beektemperatuur continue gemonitord. Doordat kwel zorgt voor een buffering van de beektemperatuur zijn met deze metingen locaties met kwel opgespoord. Ook beschaduwen heeft een duidelijk effect op de beektemperatuur. Voor het halen van KRW-doelstellingen en het klimaat-proof maken van beken is het van belang te sturen op de watertemperatuur. Met deze techniek kan de beektemperatuur op fijne schaal worden bemeten, en kan de heterogeniteit van de beektemperatuur beter worden meegenomen bij ingrepen in het watersysteem.
Betrokken instanties Deltares
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.