Login

Voor bepaalde dienstverlening is inloggen noodzakelijk: een attendering op tijdschriftartikelen, attendering op onderwerp, voor het aanvragen van een tijdschriftartikel of het lenen van een boek (zie ook Inloggen/registatie).

De Hydrotheek website maakt gebruik van de Login van Bibliotheek Wageningen University & Research.

Log in
log in met uw e-mail adres, of register as a new user


Log in voor Wageningen University & Research medewerkers en studenten
Wageningen University & Research medewerkers en studenten dienen in te loggen bij Wageningen University & Research Digital Library (rechts boven). Na login bij de Digital Library sluit het venster en refresh (F5) de Hydrotheek pagina. Nu bent u met uw Wageningen University & Research account bij de Hydrotheek website ingelogd.

Hydrotheek

Record nummer 2240685
Titel artikel Energiefabriek, vergeet de slibopslag ná de gisting niet
Auteur(s) Wiegant, W. ; Voorthuizen, E. van ; Sengers, A. ; Zandvoort, M.
Tijdschrifttitel Water matters : kenniskatern voor waterprofessionals
Deel(Jaar)Nummer (2016)april
Paginering 12 - 15
Online full text
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) waterzuivering / slibzuivering / rioolslib / biogas / biomassa / methaan / gistingstanken
Rubrieken Afvalwaterbehandeling
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting Uit onderzoek is gebleken dat de bijdrage van de uitstoot van methaan en lachgas aan de CO2-voetafdruk van een rioolwaterzuivering niet te verwaarlozen is. De belangrijkste bronnen van methaanemissie bleken de slibopslagtanks te zijn ná de gisting. Dit vormde de aanleiding voor Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA) om voor methaan een onderzoek op te zetten naar de mogelijkheden om deze emissie te inventariseren en te reduceren. Met een theoretisch model kan voor in serie geschakelde tanks een eerste inschatting worden gemaakt van de emissie van methaan uit de slibopslagtanks ná de gisting. Metingen in de praktijk moet uitgevoerd worden om de werkelijke bijdrage van de methaanemissie aan de CO2-voetafdruk van een zuivering vast te stellen. Aangetoond is dat technisch en financieel haalbare maatregelen beschikbaar zijn om de emissie van methaan ná de gisting te reduceren.
Betrokken instanties Royal HaskoningDHV
Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard
Waternet
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.