Login

Voor bepaalde dienstverlening is inloggen noodzakelijk: een attendering op tijdschriftartikelen, attendering op onderwerp, voor het aanvragen van een tijdschriftartikel of het lenen van een boek (zie ook Inloggen/registatie).

De Hydrotheek website maakt gebruik van de Login van Bibliotheek Wageningen University & Research.

Log in
log in met uw e-mail adres, of register as a new user


Log in voor Wageningen University & Research medewerkers en studenten
Wageningen University & Research medewerkers en studenten dienen in te loggen bij Wageningen University & Research Digital Library (rechts boven). Na login bij de Digital Library sluit het venster en refresh (F5) de Hydrotheek pagina. Nu bent u met uw Wageningen University & Research account bij de Hydrotheek website ingelogd.

Hydrotheek

Record nummer 2240828
Titel artikel Duistere tijden voor de maanwaterjuffer
Auteur(s) Grunsven, R. van
Tijdschrifttitel Vlinders
Deel(Jaar)Nummer 33(2018)mei
Paginering 6 - 7
Online full text
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting De blauwe juffertjes zijn voor veel mensen een lastige groep en in het bijzonder het geslacht Coenagrion. Er zijn nogal wat soorten, in Nederland al zeven en in de ons omringende landen komen er nog een aantal bij. Van die zeven zijn er twee algemeen, de azuurwaterjuffer (Coenagrion puella) en variabele waterjuffer (Coenagrion pulchellum). De maanwaterjuffer (Coenagrion lunulatum) was vrij algemeen en op de zandgronden op veel plekken te vinden. De rest was erg zeldzaam of zelfs verdwenen. Die zeldzame soorten hebben altijd veel aandacht gekregen. Zo wordt de donkere waterjuffer (Coenagrion armatum) goed in de gaten gehouden en is er de afgelopen jaren veel gedaan voor de speerwaterjuffer (Coenagrion hastulatum). De maanwaterjuffer leek echter tussen wal en schip te vallen. Niet heel algemeen, maar ook niet zeldzaam genoeg om in de aandacht te staan.
Betrokken instanties
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.