Login

Voor bepaalde dienstverlening is inloggen noodzakelijk: een attendering op tijdschriftartikelen, attendering op onderwerp, voor het aanvragen van een tijdschriftartikel of het lenen van een boek (zie ook Inloggen/registatie).

De Hydrotheek website maakt gebruik van de Login van Bibliotheek Wageningen University & Research.

Log in
log in met uw e-mail adres, of register as a new user


Log in voor Wageningen University & Research medewerkers en studenten
Wageningen University & Research medewerkers en studenten dienen in te loggen bij Wageningen University & Research Digital Library (rechts boven). Na login bij de Digital Library sluit het venster en refresh (F5) de Hydrotheek pagina. Nu bent u met uw Wageningen University & Research account bij de Hydrotheek website ingelogd.

Hydrotheek

Record nummer 2241169
Titel Ontwikkeling van een laboratoriumtest ter bepaling van de effectiviteit van reinigingsmiddelen en procedures om biofilms te verwijderen
toon extra info.
projectmanager Niels Dammers ; auteur(s) Wim Hijnen, Sarah Lahondes, Asmail Asgadaouan, Emile Cornelissen en D. van der Kooij
Auteur(s) Hijnen, Wim ; Lahondes, Sarah ; Asgadaouan, Asmail ; Cornelissen, Emil ; Kooij, D. van der ; Dammers, Niels (project director)
Uitgever Nieuwegein : KWR
Jaar van uitgave 2010
Pagina's 1 online resource (PDF, 41 pages) illustrations
Titel van reeks BTO rapport (BTO 2010.047)
Annotatie(s) Project number B111723
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Biofouling van spiraal-gewonden membranen (SWM) wordt veroorzaakt door de groei en accumulatie van biomassa in het voedingskanaal van de membranen. Periodiek schoonmaken of Cleaning in place (CIP) van deze membranen is belangrijk om het probleem van biofouling te beheersen en daarmee een economisch toepasbaar proces te realiseren. Verwijdering van biofilms in CIP procedures is meestal een zaak van “trial and error” in combinatie met informatie van leveranciers van commercieel verkrijgbare chemische producten. Er is behoefte aan een kosten effectieve, simpele en betrouwbare test om de efficiëntie van deze reinigingsproducten en procedures te evalueren. De studie gepresenteerd in dit rapport is het vervolg op eerdere onderzoeken om een dergelijke test te ontwikkelen en is toegespitst op drie aspecten: - productie van standaard biofilmmonsters om middelen en procedures te testen onder goed geconditioneerde omstandigheden; - kwantificering van de biomassa concentratie in deze biofilms met analytische methoden die geschikt zijn voor de destructieve condities bij de reiniging; - een simpele en flexibele laboratorium test om chemicaliën en procedures te testen.
Betrokken instanties KWR, Watercycle Research Institute
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.