Login

Hydrotheek

Record nummer 2241508
Titel Poweranalyse van de vleespercentages van mosselen aan de veiling : onderzoek naar de mogelijkheden om eventuele effecten van de Roggenplaatsuppletie op de mosselkweek aan te tonen aan de hand van de veilingdata
toon extra info.
auteur Jeroen Wijsman
Auteur(s) Wijsman, Jeroen
Uitgever Yerseke : Wageningen Marine Research
Jaar van uitgave 2017
Pagina's 1 online resource (PDF, 34 pages) illustrations
Titel van reeks Wageningen Marine Research rapport (C114/17)
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting In de winter 2018/2019 wil Rijkswaterstaat suppleties (1.65 miljoen m3 verdeeld over 6 suppletielichamen) gaan uitvoeren op de Roggenplaat om de effecten van de zandhonger in de Oosterschelde te bestrijden. Rond de Roggenplaat liggen mosselpercelen die behoren tot de beste van de Nederlandse mosselkweek. Mosselkwekers zijn bevreesd dat deze percelen schade ondervinden als gevolg van de werkzaamheden. In een eerdere fase is er een monitoringsplan opgesteld om eventuele negatieve effecten vroegtijdig te kunnen signaleren. Bij het opstellen van dit plan zijn de mosselkwekers geconsulteerd. Als kwekers schade ondervinden kunnen ze aanspraak maken op de regeling nadeelcompensatie. De procedure nadeelcompensatie vraagt dat bij vermeende effecten een causaal verband kan worden aangetoond tussen de ingreep en de schade aan de percelen. Omdat het niet eenvoudig is om dergelijke causale verbanden statistisch aan te tonen op basis van het voorgestelde monitoringsplan, is in deze studie verkend wat de mogelijkheden zijn om structurele schade aan te kunnen tonen aan de hand van veilinggegevens.
Betrokken instanties WUR
Rijkswaterstaat RWS
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.