Login

Hydrotheek

Record nummer 2241525
Titel Afleiding en beschouwing van enkele vergelijkingen die het lekzoekprobleem beschrijven
toon extra info.
A. de Lathouder
Auteur(s) Lathouder, A. de
Uitgever Den Haag : KIWA
Jaar van uitgave 1958
Pagina's 17 p
Titel van reeks Mededeling (3)
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting In een artikel van ir. P.J. van der Zanden en J.P. Cnossen, gepubliceerd in "Water" Nr 16 van 9 augustus 1956, blz. 209, is een beschouwing gegeven over de reduktie van het aantal gelijktijdig in de grond aanwezige lekken, die wordt verkregen indien systematisch naar lekken zou worden gezocht. Uit het artikel blijkt, dat het resultaat nauw samenhangt met de verhouding tussen de omlooptijd (Z), die nodig is om het gehele gebied normaal met lekzoeken rond te gaan en de looptijd (L), die verstrijkt tussen het ontstaan van de lekken en het verschijnen daarvan aan de oppervlakte. Daarbij blijkt, dat voor Z < L andere formules gelden dan voor Z > L. In de praktijk zal het bij toepassing van lekzoeken vaak zo zijn, dat de omlooptijd, het aantal aan de oppervlakte verschijnende lekken en het aantal met lekzoeken opgespoorde lekken bekend zijn. Door ir. Van der Zanden is de aandacht gevestigd op de interessante vraag, of hieruit conclusies kunnen worden getrokken t.a.v. het aantal gelijktijdig aanwezige lekken en de looptijd. De oplossing van dit probleem en de afleiding van het hierbij gebruikte stelsel vergelijkingen worden in dit rapport gegeven.
Betrokken instanties
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.