Login

Voor bepaalde dienstverlening is inloggen noodzakelijk: een attendering op tijdschriftartikelen, attendering op onderwerp, voor het aanvragen van een tijdschriftartikel of het lenen van een boek (zie ook Inloggen/registatie).

De Hydrotheek website maakt gebruik van de Login van Bibliotheek Wageningen University & Research.

Log in
log in met uw e-mail adres, of register as a new user


Log in voor Wageningen University & Research medewerkers en studenten
Wageningen University & Research medewerkers en studenten dienen in te loggen bij Wageningen University & Research Digital Library (rechts boven). Na login bij de Digital Library sluit het venster en refresh (F5) de Hydrotheek pagina. Nu bent u met uw Wageningen University & Research account bij de Hydrotheek website ingelogd.

Hydrotheek

Record nummer 2241525
Titel Afleiding en beschouwing van enkele vergelijkingen die het lekzoekprobleem beschrijven
toon extra info.
A. de Lathouder
Auteur(s) Lathouder, A. de
Uitgever Den Haag : KIWA
Jaar van uitgave 1958
Pagina's 17 p
Titel van reeks Mededeling (3)
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting In een artikel van ir. P.J. van der Zanden en J.P. Cnossen, gepubliceerd in "Water" Nr 16 van 9 augustus 1956, blz. 209, is een beschouwing gegeven over de reduktie van het aantal gelijktijdig in de grond aanwezige lekken, die wordt verkregen indien systematisch naar lekken zou worden gezocht. Uit het artikel blijkt, dat het resultaat nauw samenhangt met de verhouding tussen de omlooptijd (Z), die nodig is om het gehele gebied normaal met lekzoeken rond te gaan en de looptijd (L), die verstrijkt tussen het ontstaan van de lekken en het verschijnen daarvan aan de oppervlakte. Daarbij blijkt, dat voor Z < L andere formules gelden dan voor Z > L. In de praktijk zal het bij toepassing van lekzoeken vaak zo zijn, dat de omlooptijd, het aantal aan de oppervlakte verschijnende lekken en het aantal met lekzoeken opgespoorde lekken bekend zijn. Door ir. Van der Zanden is de aandacht gevestigd op de interessante vraag, of hieruit conclusies kunnen worden getrokken t.a.v. het aantal gelijktijdig aanwezige lekken en de looptijd. De oplossing van dit probleem en de afleiding van het hierbij gebruikte stelsel vergelijkingen worden in dit rapport gegeven.
Betrokken instanties KWR, Watercycle Research Institute
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.