Login

Voor bepaalde dienstverlening is inloggen noodzakelijk: een attendering op tijdschriftartikelen, attendering op onderwerp, voor het aanvragen van een tijdschriftartikel of het lenen van een boek (zie ook Inloggen/registatie).

De Hydrotheek website maakt gebruik van de Login van Bibliotheek Wageningen University & Research.

Log in
log in met uw e-mail adres, of register as a new user


Log in voor Wageningen University & Research medewerkers en studenten
Wageningen University & Research medewerkers en studenten dienen in te loggen bij Wageningen University & Research Digital Library (rechts boven). Na login bij de Digital Library sluit het venster en refresh (F5) de Hydrotheek pagina. Nu bent u met uw Wageningen University & Research account bij de Hydrotheek website ingelogd.

Hydrotheek

Record nummer 2241776
Titel Boorspoelingen
toon extra info.
C. Deelder
Auteur(s) Deelder, C.
Uitgever Rijswijk : KIWA
Jaar van uitgave 1976
Pagina's 77 p
Titel van reeks Mededeling (46)
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Onder auspiciën van de Werkgroep Onderzoek Boringen is een onderzoek uitgevoerd op het gebied van boorspoelingen. Er is studie gemaakt van de diverse functies en eigenschappen van een boorspoeling en van de mogelijkheden om de eigenschappen te controleren en aan te passen. Om het gedrag van een spoeling te verklaren en inzicht te krijgen in de mogelijkheden hierin wijzigingen aan te brengen, is aandacht geschonken aan de structuur en eigenschappen van kleimineralen en aan die van klei-water systemen. In dit verband wordt ingegaan op verschijnselen zoals kationen en anionen adsorptie, op zwelling van klei bij wateropname en op verschijnselen zoals flocculatie en peptisatie. Een poging is gedaan het gedrag van de in nederland voorkomende kleilagen te karakteriseren wanneer deze worden doorboord. De ervaringen die worden opgedaan bij het boren door sommige kleilagen (b.v. potklei) blijken overeen te komen met hetgeen op grond van de samenstelling van deze lagen kan worden verwacht. Een overzicht wordt gegeven van de meest gebruikte spoelingingrediënten en van de belangrijkste spoelingtypen. De resultaten van een onderzoek naar de eigenschappen van diverse bentonietproducten als spoelingingrediënt worden hierbij vermeld. Tot slot worden enkele vaak voorkomende spoelingproblemen behandeld en wordt op de mogelijkheden ingegaan deze op te lossen en te voorkomen.
Betrokken instanties KWR, Watercycle Research Institute
TNO
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.