Login

Hydrotheek

Record nummer 2241793
Titel Expansie van het zandbed in een proeffilter bij gecombineerde water-luchtspoeling
toon extra info.
A. de Lathouder en M. Sollman
Auteur(s) Lathouder, A. de ; Sollman, M.
Uitgever Rijswijk : KIWA
Jaar van uitgave 1961
Pagina's 17 p
Titel van reeks Mededeling (4)
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Het is bekend dat zandfilters intensiever kunnen worden gespoeld door, al of niet gelijktijdig met de waterspoeling, luchtspoeling toe te passen. Over het effect van luchtspoeling op de expansie van het zandbed is echter weinig bekend. Om deze invloed nader te leren kennen werden, in een proeffilter met schoon zand expansiemetingen verricht bij verschillende water- en luchtsnelheden. In dit rapport wordt een beschrijving van het onderzoek en een bespreking van de verkregen resultaten gegeven. De metingen zijn uitgevoerd in het Technisch Laboratorium van de N.V. KIWA, dat ook de hiervoor benodigde apparatuur vervaardigde. Hoewel het onderzoek werd uitgevoerd in een proeffilter van betrekkelijk kleine doorsnede, mag worden aangenomen dat de geconstateerde verschijnselen in principe ook voor grotere filters met een ander zandbed gelden. Uiteraard zullen de resultaten echter, gezien de andere omstandigheden die zich in de praktijk kunnen voordoen, steeds met de nodige voorzichtigheid dienen te worden gehanteerd, speciaal waar het de kwantitatieve uitkomsten betreft.
Betrokken instanties KWR, Watercycle Research Institute
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.