Login

Voor bepaalde dienstverlening is inloggen noodzakelijk: een attendering op tijdschriftartikelen, attendering op onderwerp, voor het aanvragen van een tijdschriftartikel of het lenen van een boek (zie ook Inloggen/registatie).

De Hydrotheek website maakt gebruik van de Login van Bibliotheek Wageningen University & Research.

Log in
log in met uw e-mail adres, of register as a new user


Log in voor Wageningen University & Research medewerkers en studenten
Wageningen University & Research medewerkers en studenten dienen in te loggen bij Wageningen University & Research Digital Library (rechts boven). Na login bij de Digital Library sluit het venster en refresh (F5) de Hydrotheek pagina. Nu bent u met uw Wageningen University & Research account bij de Hydrotheek website ingelogd.

Hydrotheek

Record nummer 2241794
Titel Ontharding voor huishoudelijk gebruik
Uitgever Rijswijk : KIWA
Jaar van uitgave 1979
Pagina's 54 p
Titel van reeks Mededeling (61)
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting In het kort worden het verschijnsel hardheid van water en de gevolgen daarvan bij de toepassing van hard water in het huishouden behandeld, zonder deze gevolgen te kwantificeren. Uit de bespreking van de verschillende methoden voor het ontharden van water volgt dat ionenwisseling de enige praktisch bruikbare methode is voor huishoudelijke waterontharding. Ingegaan wordt op de voor- en nadelen van deze methode, vooral op de hygiënische aspecten, waarvan met name de sterke verhoging van het kiemgetal van het ontharde water. Aan de hand van de resultaten van een onderzoek naar de invloed van, door middel van ionenwisseling, onthard water op koperen en loden buizen wordt aangetoond dat van te voren niet kan worden aangegeven of dit water meer of minder metaalagressief is dan niet-onthard water. Als nevenuitkomst blijkt dat vooral warm water vaak meer koper en lood in oplossing doet gaan dan koud water.
Betrokken instanties KWR, Watercycle Research Institute
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.