Login

Hydrotheek

Record nummer 2242241
Titel artikel HEC-RAS 5.0 aan de tand gevoeld
Auteur(s) Bosch, S. ; Hoekstra, J.
Tijdschrifttitel Stromingen : vakblad voor hydrologen
Deel(Jaar)Nummer 21(2017)1
Paginering 17 - 27
Online full text
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting In februari van 2016 publiceerde de US Army Corps of Engineers een grote update van de gratis hydraulische modelcode HEC-RAS. Nieuw is de state-of-the-art 2D-module, die internationaal grote bewondering oogstte. Wij hebben deze module ingezet voor een overstromingsstudie in het beheergebied van HDSR en zijn onder de indruk geraakt van de kwaliteiten van het programma. Vooral de combinatie van de relatief jonge subgrid-methodiek met het flexibele rekenrooster maakt het concept uitermate bruikbaar voor watersystemen met een complexe topografie en zorgt voor snel rekenende modelschematisaties. Resultaten worden op een visueel aantrekkelijke wijze en in groot detail geplot op een breed scala aan achtergrondkaarten. Over het schematiseren van kunstwerken in de 2D-module zijn we minder te spreken. Ook is het jammer dat het ontwikkelteam geen module voor rioleringen voor ogen heeft en dat een neerslag-afvoermodel ontbreekt. Doorontwikkelingen mogen bovendien niet van buiten de VS worden gefinancierd, wat het moeilijk maakt om dit mooie product een duwtje in de rug te geven.
Betrokken instanties Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.