Login

Voor bepaalde dienstverlening is inloggen noodzakelijk: een attendering op tijdschriftartikelen, attendering op onderwerp, voor het aanvragen van een tijdschriftartikel of het lenen van een boek (zie ook Inloggen/registatie).

De Hydrotheek website maakt gebruik van de Login van Bibliotheek Wageningen University & Research.

Log in
log in met uw e-mail adres, of register as a new user


Log in voor Wageningen University & Research medewerkers en studenten
Wageningen University & Research medewerkers en studenten dienen in te loggen bij Wageningen University & Research Digital Library (rechts boven). Na login bij de Digital Library sluit het venster en refresh (F5) de Hydrotheek pagina. Nu bent u met uw Wageningen University & Research account bij de Hydrotheek website ingelogd.

Hydrotheek

Record nummer 2242380
Titel Biologische nitraatverwijdering
toon extra info.
eindredactie J.W.N.M. Kappelhof
Auteur(s) Kappelhof, J.W.N.M. (editor)
Uitgever Nieuwegein : KIWA, Onderzoek en Advies
Jaar van uitgave 1996
Pagina's 1 online resource (PDF, 170 pages) illustrations
Titel van reeks Mededeling / KIWA (nr. 124)
Annotatie(s) Opdrachtgever VEWIN. - Opdrachtnummer 100021.020
ISBN 9074741134; 9789074741132
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Uit een studie in 1984, waarin de relatie nitraat en drinkwatervoorziening is beschouwd [van Beek et. al, 1984] bleek dat nitraatverwijderingsprocessen in de toekomst nodig zijn. Besloten is proefinstallatieonderzoek uit te voeren naar biologische nitraatverwijdering. Onderzoek naar de toepassing van denitrificatie met zwavel is gestart in 1985. Onderzoek naar denitrificatie met ethanol in een vastbed reactor is gestart in 1989. Beide onderzoeken zijn afgerond, waarvan de resultaten in deze mededeling zijn beschreven. Naast de onderzoeksresultaten zijn ontwerpcriteria voor beide processen geformuleerd en is een raming gemaakt van de kosten. Om de omvang van de toekomstige vraag naar nitraatverwijderingsprocessen te kunnen beantwoorden is de huidige normstelling beschreven en zijn de huidige inzichten in de omvang van de nitraatproblematiek voor de toekomst beschouwd. Deze worden vergeleken met de situatie bij de start van het onderzoek in 1984. De ontwikkelingen op het gebied van nitraatverwijderingsprocessen is geïnventariseerd.
Betrokken instanties KWR, Watercycle Research Institute
Vereniging van Exploitanten van Waterleidingbedrijven in Nederland (VEWIN)
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.