Login

Voor bepaalde dienstverlening is inloggen noodzakelijk: een attendering op tijdschriftartikelen, attendering op onderwerp, voor het aanvragen van een tijdschriftartikel of het lenen van een boek (zie ook Inloggen/registatie).

De Hydrotheek website maakt gebruik van de Login van Bibliotheek Wageningen University & Research.

Log in
log in met uw e-mail adres, of register as a new user


Log in voor Wageningen University & Research medewerkers en studenten
Wageningen University & Research medewerkers en studenten dienen in te loggen bij Wageningen University & Research Digital Library (rechts boven). Na login bij de Digital Library sluit het venster en refresh (F5) de Hydrotheek pagina. Nu bent u met uw Wageningen University & Research account bij de Hydrotheek website ingelogd.

Hydrotheek

Record nummer 2242477
Titel Enkele oriënterende proeven ter bepaling van de in een filterbed tijdens het spoelen optredende water- en luchtsnelheden en de daarin aanwezige hoeveelheid lucht
toon extra info.
A. de Lathouder en M. Sollman
Auteur(s) Lathouder, A. de ; Sollman, M.
Uitgever Den Haag : KIWA N.V.
Jaar van uitgave 1961
Pagina's 21 p
Titel van reeks Mededeling (5)
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting De gemiddelde werkelijke watersnelheid die tijdens het spoelen van een filter in het zandbed optreedt, is belangrijk groter dan de bekende schijnbare snelheid die betrokken is op de horizontale filterdoorsnede. Wordt de waterspoeling met luchtspoeling aangevuld, dan zal een deel van het poriënvolume door lucht worden ingenomen, als gevolg waarvan de werkelijke watersnelheid bij gelijkblijvende watertoevoer zal toenemen. Over de hoeveelheid lucht die zich in het bed verzamelt, de hiermee gepaard gaande vergroting van de gemiddelde watersnelheid en de in het bed optredende gemiddelde luchtsnelheden is weinig bekend. Om hieromtrent een beter inzicht te verkrijgen werden deze grootheden aan de hand van onderzoekingen in het Technisch Laboratorium van de N.V. KIWA vastgesteld.
Betrokken instanties KWR, Watercycle Research Institute
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.