Login

Voor bepaalde dienstverlening is inloggen noodzakelijk: een attendering op tijdschriftartikelen, attendering op onderwerp, voor het aanvragen van een tijdschriftartikel of het lenen van een boek (zie ook Inloggen/registatie).

De Hydrotheek website maakt gebruik van de Login van Bibliotheek Wageningen University & Research.

Log in
log in met uw e-mail adres, of register as a new user


Log in voor Wageningen University & Research medewerkers en studenten
Wageningen University & Research medewerkers en studenten dienen in te loggen bij Wageningen University & Research Digital Library (rechts boven). Na login bij de Digital Library sluit het venster en refresh (F5) de Hydrotheek pagina. Nu bent u met uw Wageningen University & Research account bij de Hydrotheek website ingelogd.

Hydrotheek

Record nummer 2242526
Titel Hygiënische maatregelen bij werkzaamheden aan het distributienet
toon extra info.
A.I.A. Soppe ... [et.al.]
- 3e ongewijzigde herdruk
Auteur(s) Soppe, A.I.A.
Uitgever Nieuwegein : KIWA N.V.
Jaar van uitgave 1994
Pagina's 78 p
Titel van reeks Mededeling (91)
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting In deze mededeling wordt een aantal hygiënische maatregelen bij werkzaamheden aan het distributienet en reinwaterreservoirs beschreven. De bedoeling van deze maatregelen is dat zij in de plaats komen van de VEWIN-richtlijnen van 1964. Het uitgangspunt van de samenstellers is dat zoveel mogelijk preventief en schoon werken de beste manier is om besmettingen te voorkomen. Concreet betekent dit dat veel aandacht besteed wordt aan de bescherming van materialen tijdens opslag en vervoer, de verwerkingsmethode en de werkomstandigheden. Bij een hygiënische werkwijze kan het gebruik van desinfectiemiddelen teruggedrongen worden. De Werkgroep realiseert zich echter dat de werkomstandigheden niet altijd de gelegenheid daartoe bieden. In de praktijk wordt een aantal methoden toegepast voor het reinigen van leidingen, zoals spuien met water, water-lucht spuien en spuien met proppen. Deze methoden worden al dan niet gecombineerd met een desinfectie met een chloorbleekloog of calciumhypochloriet. Mede om de kans dat de consument met desinfectiemiddel in de schadelijke nevenprodukten in contact komt, te verkleinen, wordt voorgesteld de eerder voorgeschreven concentraties chloor drastisch te verlagen. Deze vermindering hoeft zeker in combinatie met preventief werken geen nadelige consequenties voor de bacteriologische betrouwbaarheid van het drinkwater te hebben. Om een betere controle te hebben op de hygiënische kwaliteit van het water, verdient het aanbeveling een tweetal bacteriologische controles uit te voeren, door na de contacttijd van minimaal 1 uur respectievelijk 12-24 uur te bemonsteren.
Betrokken instanties KWR, Watercycle Research Institute
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.