Login

Hydrotheek

Record nummer 2242563
Titel CFD in drinking water treatment
toon extra info.
Bas Anton Wols
Auteur(s) Wols, Bas Anton (dissertant) ; Dijk, J.C. van (thesis advisor) ; Uijttewaal, W.S.J. (thesis advisor)
Uitgever [Delft] : Technische Universiteit Delft
Jaar van uitgave 2010
Pagina's 1 online resource (PDF, 206 pages) figures, diagrams
Annotatie(s) Ph.D. thesis Delft University of Technology, 2010  toon alle annotatie(s)
Includes bibliographic references. - With summary in English and Dutch
ISBN 9789089570130; 9089570136
Online full text
Publicatie type Proefschrift
Taal Engels
Toelichting Computational uid dynamics (CFD) maakt gebruik van geavanceerde numerieke modellen om stroming, menging en (bio)-chemische reacties te voorspellen. CFD wordt in toenemende mate gebruikt in de gezondheidstechniek om de prestaties van drinkwaterzuiveringsinstallaties te voorspellen en te optimaliseren. In dit proefschrift is de hydrodynamica van ozon en UV-systemen onderzocht met behulp van CFD. Een beperkt inzicht in de hydrodynamica in drinkwaterzuiveringsinstallaties heeft geresulteerd in suboptimale ontwerpen van deze installaties. De vorming van ongewenste bijproducten en het chemicalien- of energieverbruik is daarom hoger dan noodzakelijk. Het doel van dit werk is om de hydraulische en (bio)-chemische processen in drinkwaterzuiveringsinstallaties beter te begrijpen met behulp van numerieke en experimentele technieken. Door deze technieken te combineren is het CFD model verder ontwikkeld als een gereedschap om de prestaties van deze installaties te voorspellen. Dit leidt weer tot nieuwe inzichten in de toepasbaarheid van modellen in ozon en UV-systemen, en nieuwe inzichten in het ontwerpen van deze systemen.
Betrokken instanties Technische Universiteit Delft
KWR, Watercycle Research Institute
Wetsus
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.