Login

Hydrotheek

Record nummer 2242564
Titel Glasaal bij het sluiscomplex van IJmuiden 2017 : een pilotstudie ter voorbereiding van een onderzoek naar het gedrag, voorkomen en passage van glasaal bij het sluiscomplex te IJmuiden
toon extra info.
auteur(s): A.B. Griffioen en H.V. Winter
Auteur(s) Griffioen, A.B. ; Winter, H.V.
Uitgever IJmuiden : Wageningen Marine Research
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 1 online resource (PDF, 34 pages) illustrations
Titel van reeks Wageningen Marine Research rapport (C001/18)
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Via het Noordzeekanaal wordt een groot achterland aan water ontsloten en IJmuiden is daarmee een belangrijk intrekpunt voor trekvis zoals (glas)aal en driedoornige stekelbaars en uittrekpunt voor (schier)aal. De regionale waterbeheerders en andere partners rondom het Noordzeekanaal zetten zich in voor een goede bereikbaarheid van de regio voor trekvis. Hierin wordt samengewerkt binnen het project Ecologische Verbindingszone Noordzeekanaal en Ommelanden. Het monitoren van gerealiseerde vispassages is hierin een belangrijk onderdeel, maar ook het monitoren van de effecten op de vismigratie na de aanleg van de nieuwe zeesluis in IJmuiden met antiverziltings-maatregelen die zich de komende jaren voltrekt. Dit onderzoek betreft een pilotstudie ter voorbereiding van een onderzoek naar het gedrag, voorkomen en passage van glasaal bij het sluiscomplex te IJmuiden.
Betrokken instanties WUR
Rijkswaterstaat RWS
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.