Login

Hydrotheek

Record nummer 2243074
Titel Ontwikkeling suppletie Heemskerk 2011-2016
toon extra info.
Tommer Vermaas, Renée de Bruijn, Laura Vonhögen-Peeters
Auteur(s) Vermaas, Tommer ; Bruijn, Renée de ; Vonhögen-Peeters, Laura
Uitgever [Delft] : Deltares
Jaar van uitgave 2017
Pagina's 1 online resource (PDF, 459 pages) illustrations
Annotatie(s) Project number: 1230043-001
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting In 2011 en 2012 is voor de kust van Heemskerk een gedifferentieerde vooroeversuppletie aangelegd. Het ontwerp hiervan is combinatie tussen een diep gelegen suppletie en een suppletie in twee delen. Hierbij zijn gefaseerd twee zandlichamen neergelegd, waarvan één op een diepte van NAP-5 m en één op een diepte van NAP-6 m. Tussende suppleties ligt een gat van ongeveer 450 meter. Tussen 2011 en 2016 zijn de morfologische ontwikkelingen van de vooroever gemonitord. Doel van dit onderzoek is te analyseren wat het morfologische effect is van het aanleggen van een suppletie op grotere diepte, en te evalueren of het gat tussen de suppleties zorgtvoor een grotere zandaanwas aan de kust. De evaluatie is uitgevoerd door analyse van beschikbare metingen van de bodemhoogte en beschikbare literatuur.
Betrokken instanties Deltares
Rijkswaterstaat RWS
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.