Login

Hydrotheek

Record nummer 2244127
Titel Invloed van waterkwaliteit, adres en tijdstip op KG22 en Aeromonas als wettelijke parameters nagroei
toon extra info.
projectmanager Luc Hornstra/Michiel Hootsmans ; auteur Paul W.J.J. van der Wielen
Auteur(s) Wielen, Paul W.J.J. van der ; Hornstra, Luc (project director) ; Hootsmans, Michiel (project director)
Uitgever Nieuwegein : KWR
Jaar van uitgave 2017
Pagina's 1 online resource (PDF, 42 pages) illustrations
Titel van reeks BTO rapport (BTO 2017.028)
Annotatie(s) Project number 400554/088
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting KG22 en Aeromonas zijn opgenomen in het Drinkwaterbesluit als bedrijfstechnische parameters en worden gebruikt als indicatoren voor nagroei in het distributiesysteem. Het onderzoek beschreven in deze rapportage laat zien dat de variatie van Aeromonas en KG22 in water, bemonsterd aan de tap na doorstroming, binnen een straat of binnen een dag 0,5 tot 2 keer zo hoog kan zijn als het straat- of daggemiddelde. Voor de routinematige bemonstering betekent dit dat het gekozen huis in een straat en/of het gekozen moment van de dag bepalend zijn of wel of geen overschrijding van de wettelijke norm van Aeromonas wordt waargenomen. Tevens heeft het onderzoek laten zien dat de in het verleden (jaren 80 – 90) waargenomen relaties tussen deze twee wettelijke parameters en de biologische stabiliteit van het water (AOC en BVS) niet worden waargenomen met gegevens van 2002 – 2013. Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt doordat de biologische stabiliteit van het reinwater sterk is verbeterd tussen de jaren 80/90 en 2002/2013. Voorgesteld wordt om met de overheid de discussie aan te gaan om de normstelling voor Aeromonas te veranderen van een maximumwaarde naar een jaargemiddelde of jaarpercentiel. Daarnaast wordt voorgesteld om aanvullend onderzoek uit te voeren naar een parameter die kan dienen als indicator voor biofilmvorming in het distributiesysteem.
Betrokken instanties KWR, Watercycle Research Institute
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.