Login

Hydrotheek

Record nummer 2244333
Titel artikel Sturen op het omgaan met regenwater onder de omgevingswet
Auteur(s) Dekker, G. ; Krijt, K.
Tijdschrifttitel Water governance
Deel(Jaar)Nummer (2018)1
Paginering 18 - 27
Online full text
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting De Omgevingswet treedt in 2021 in werking. Met name op nationaal niveau vervallen een aantal bestaande regelingen en regels. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de lozingsregels van regenwater in het riool, in de bodem en in het oppervlaktewater. In dit artikel willen wij laten zien wat er gaat veranderen op het gebied van de omgang met regenwater en op welke wijze de nieuwe instrumenten die de Omgevingswet biedt, door decentrale overheden benut kunnen worden om hierop actief te sturen. De omgang met regenwater is niet alleen een goed voorbeeld om de bedoeling van de herziening van het omgevingsrecht te illustreren. Het is ook een actueel vraagstuk als onderdeel van het bredere maatschappelijke thema klimaatadaptatie.
Betrokken instanties
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.